Volvo V70 1.6D DRIVe Momentum (2009)

Volvo V70 1.6D DRIVe Momentum (2009)

UitvoeringV70 1.6D DRIVe Momentum
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2018

Yes, weer een Volvo gekocht!

Na jaren met een V50 1.6 D zonder problemen te hebben gereden deze met 330.000 kilometer ingeruild omdat ik weer eens wat anders wilde. Na een korte ervaring met een MB B200 turbo op LPG, en een Seat Altea Xl 220 pk uitvoering en vele liters aan benzine lichter, toch maar weer besloten om weer naar mijn oude vertrouwde diesel over te stappen. Zuinig, niet snel maar oerdegelijk.

De V70 stond te koop met een (voor Volvo) lage km-stand van 254000 km echter toen ik een proefrit kwam maken bleek er 10000 km meer op te staan omdat de garagehouder het zo'n fijne auto vond en er zelf mee gestuurd had. Enfin, dat bleek ook zo te zijn en ik heb m dan ook gelijk meegenomen.

Heerlijke lederen zetels, climate control, parkeersensoren, automatische kofferdeksel, prachtige 17 inch velgen en zilveren strips gecombineerd met een aparte grijze kleur maken deze V70's één van de mooiste uitvoeringen die er zijn. Het enige wat ik nog mis is een schuif/kanteldak. Het voertuig is bij een Belgische Volvo dealer gekocht en onderhouden (alles netjes afgestempeld) en sinds 2014 ingevoerd in Nederland. De auto klopt gewoon helemaal.

Ik ga eerst nog wat kilometers maken voordat ik een goede review schrijf maar vooralsnog ben ik zeer positief over de rijbeleving en de afwerking. Het is echt weer even wennen als het aantal pk's gehalveerd wordt. Ik had 220 pk benzine en nu 109 pk diesel. Das wel even slikken maar wel weer lachen bij de pomp. Ik laat het voertuig binnenkort nog tunen bij een goede tuner (OBD). Tipstrucs of ervaringen van harte welkom. Alvast bedankt.