Volvo S60 D5 Edition (2004)

Volvo S60
Volvo S60Volvo S60Volvo S60Volvo S60Volvo S60Volvo S60Volvo S60Volvo S60Volvo S60Volvo S60Volvo S60Volvo S60 - interieurVolvo S60 - interieurVolvo S60Volvo S60

UitvoeringS60 D5 Edition
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2007

De auto is van Mei 2002 en ik ben de 2e eigenaar.
De auto is als eerst geleasd door een persoon die in Rotterdam woonde en in Raalte zijn bedrijf had. Na de leaseperiode heeft de vorige eigenaar de auto overgenomen, omdat de auto nog lang niet op was. De auto is altijd dealer onderhouden geweest en heeft elke 20.000 km een beurt gehad. De auto was niet afgeleefd, de vorige eigenaar was er erg zuinig op. Toen de nieuwe S80 uitkwam wilde hij hem daarin tegen inruilen. Logisch!

Ik kocht hem met 3 ton op de teller, een km stand die menig koper doet afschrikken. Ik ben een volvo fan in hart en nieren en dit is mijn derde. Ik heb mijn vorige auto’s ook op een respectabele stand gereden, maar bij het zien van deze wilde ik weer anders.

De S60 D5 is een fantastische auto voor lange afstanden met uitstekende stoelen. Het maakt niet uit of je er 100 of 1000 km in rijdt, je komt altijd uitgerust aan.
De motor is super, veel trekkracht al vanaf 1200 toeren en fenomenale trekkracht vanaf 1750 toeren. Heerlijk gegrom als je het gas intrapt, fluisterstil als je constant rijdt. Het enige wat je hoort is de radio als je hem aan hebt staan. Ik heb nog geen bijgeluiden geconstateerd en dat met een km stand van 324000 inmiddels. En bovendien erg zuinig, ik kan 1200 km rijden op 70 liter Diesel.

De auto is geen familie of bouwmarkt auto, maar dat is geen enkele auto in deze klasse. Het is een rijdersauto en dat merk je in alle opzichten. Comfort is hoog, afwerking is uitstekend, de lijnen van de auto zijn schitterend. De audio is zeer goed, de ingebouwde telefoon werkt beter als mijn vorige carkit. Knoppen zitten daar waar je ze verwacht, zelfs op het stuur.

Ik kan veel meer over de auto zeggen, maar andere reviews geven hetzelde weer.

De volgende wordt zeker weer een volvo!!

Lekkende intercooler (garantie)
Klokken defect (garantie)