Volvo S40 2.0 T (2001)
Uitvoering | S40 2.0 T |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
2 maanden gelden ben ik over gestapt van 440 naar S40.
De keuze was lastig, ik twijfelde tussen een T4 of een 2.0 T. Ik heb met beide gereden, maar de 2.0 T was duidelijk de fijnste.
Het eerste wat opvalt als je instapt, zijn de heerlijke stoelen, goed verstelbaar en ze bieden veel steun. Omdat ik rugklachten heb, vind ik dit helemaal een belangrijk item, maar de stoelen zijn bij volvo altijd dik voor elkaar.
De afwerking is ook netjes,vooral de gebruikte matrialen bevallen me. In de 440 had ik redelijk last van een krakend dashboard, iedereen die een 440 had, klinkt dit waarschijnlijk bekend in de oren, maar in de S40 is het helemaal stil. Het gebruikte hout is ook mooi, in pianoblack, zoals dat heet.
Alle nodige opties zijn aanwezig. Climate control en cruise control. Al moet je wel even wennen aan de cruise controle, die is vrij traag met inschakelen, hij schakelt gelukkig wel razendsnel af.
Dan het rijden,een zacht piepend stuur in ook aanwezig,maar dat schijnt volgens de dealer een S40 kwaaltje te zijn, maar storend is het niet, je moet heel goed luisteren om het te horen. De motor is in 1 woord geweldig, wat een souplesse!! Rustig rijden gaat perfect. Hier onderscheid de 2.0T zich echt van de T4, de T4 is heel nerveus en onrustig, de 2.0T dus absoluut niet en daagt ook totaal niet uit. De motor pakt goed op onderin en er is dirct voldoende kracht aanwezig dankzij de lagedruk turbo. Het fijne vind ik dat je naast rustig en normaal rijden, je ook erg sportief kunt rijden, de auto is echt in elk toerental bij de les, en is ronduit snel.
Verbruik is zoals je kan verwachten niet super, maar met 1:11 ben ik dik tevreden.
Kort nadat ik de auto had opgehaald, lichtte het SRS lampje op. Direct naar de garage om het even te laten checken. Er was een sensor defect. Deze is besteld en ondertussen vervangen. Verder blies de airco niet op de voorruit, alles besloeg maar ontwasemen ho maar. Dit is ondertussen ook verholpen.
Verder hoor ik vaak de klacht dat de S/V40 achterlampjes vreet. Tip: Vervang de 5 watt lampjes door 10 watt lampjes en het probleem is verholpen.
Verder nog geen problemen gehad,maar ik zal m’n review bijhouden en regelmatig updaten.