Volvo S40 1.8 (2002)

autoreview

Volvo S40

Signalement

UitvoeringS40 1.8
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2009
KM-stand bij aanschaf238.500 km
KM-stand laatst259.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Betrouwbare auto,maar ook klein, lawaaierig en wei

 • 258.000 km

Het betreft hier en Volvo s40 uit 2002, met weinig bijzonders erop of eraan: airco en cruisecontrol is eigenlijk het enige (voor mij voldoende)plus halfleren bekleding. Ik heb de auto zelf uitgekozen op basis van betrouwbaarheid (in zijn algemeen) en op LPG. Er zit een vialle installatie in, waar ik tot nu toe alleen één klein probleem mee heb gehad in de electrische bekabeling. Voor wat betreft de auto kan ben ik enigzins neutraal. Qua looks vind ik het prima, het is een auto die nog steeds redelijk meekan. Ook voor wat betreft het interieur ben ik tevreden. Het ziet er allemaal nog goed uit, op de harde plastic delen bij de deurportieren en de middenconsole na, de Laguna die ik bij 185.000 kilometer verkocht zag er 10 keer minder uit met veel minder kilometers.

Voor mij echter het allerbelangrijkste is de betrouwbaarheid en die lijkt goed in orde. Zeker als ik het vergelijk met mijn vorige auto, een Renault Laguna (een beetje maandagmorgen model helaas). Ik heb de draagarmen voor moeten vervangen, en verder de EGR schoongemaakt, een ruitenwisser verstelt, en de ruitensproeien vast laten zetten. Over 20.000 km valt me dat wel mee.

Ik hoop dat dit zo blijft, want over de andere kwaliteiten van de auto ben ik minder tevreden, en dat valt me wel tegen voor een Volvo uit 2002. Grootste nadeel vind ik toch wel de ruimte achter het stuur. Ik ben niet heel lang (1.91m), en misschien had ik een wat langere proefrit moeten maken, maar ik zit dus met mijn knien zowat tegen het stuur. Zijn de mensen in Zweden kleiner dan hier, lijkt me niet toch? Ik heb alle posities al geprobeerd, en zit nu maar in de "sjonnie" positie: stoel op het laatste gaatje, de leuning zo ver mogelijk naar achteren gekanteld en dan nog houdt het niet over. Verder is de ruimte op de achterbank ook zeer beperkt, en de kofferbak houdt niet over.

Een andere klacht is voor mij toch echt de lawaaierigheid. De auto is zeer gevoelig voor wind, vooral bij de a-stijlen. Ook de motor is niet de stilste, helemaal als je boven de 120 km/uur gaat rijden. Dat verwacht je niet van een 1.8. Als ik dit vergelijk met de Laguna, die was echt stiller, vooral de motor.

Tot slot als laatste minpunt is het rijgedrag. Ik vind de auto te stuiterig, en dan bedoel ik niet hard, maar echt stuiterig. Daarnaast is het een enorm trage auto, waar echt geen leven in te krijgen is. Ook zijn de bakverhoudingen erg slecht. De 1 is enorm kort (en pakt zeer traag/raar op), de rest heeft heel lange verhouding die enorm traag zijn. Desondanks is het verbruik helemaal niet bijzonder. Nee motorisch gezien was de Laguna VEEL beter.

Tot slot: zou ik deze auto nogmaals kopen? Tja, lastig, qua betrouwbaarheid, en als ik zie hoe deze nog loopt en er uitziet na 258.000 km zeg ik ja. Voor wat betreft de ruimte, lawaaierigheid en het rijgedrag echter een dikke nee. Ik ben dan ook op zoek naar een andere auto momenteel.

 • 259.000 km

Inmiddels is de auto ingeruild voor een Peugeot 406, review daarvan volgt. Er zat weer redelijk wat onderhoud aan te komen, en dat had ik er niet voor over.

3,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  2
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens