Volvo 850 GLT 2.5i 20V Estate (1993)

Volvo 850 GLT 2.5i 20V Estate (1993)

Uitvoering850 GLT 2.5i 20V Estate
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf2006

Heb al heel wat auto’s in mijn bezit gehad, van Rally Cinquecento tot Volvo Katterug, maar deze ervaring is nieuw. Heb hem nu twee week in mijn bezit en ben ’head over heels’. Deze 850 GLT is een net ingereden exemplaar met nu dus bijna 4 ton op de teller, maar dacht je dat je dat kan zien aan bekleding en dergelijke??
Absoluut niet! De stoelen (overigens beide in alle richtingen instelbaar en verwarmd) zitten nog steeds als nieuw. De enige gebruikssporen zijn steenslag onder de grille en een paar parkeerdeukjes. Ik ben van plan om de komende 3 ton nog met deze auto vol te gaan maken. Op LPG lach je je dood bij de pomp. voor 20 euri zit ie weer tot de nok gevuld en over het verbruik kan ik niets anders zeggen dan dat het me meevalt. Je moet natuurlijk niet met 150 km/h gaan kruisen, maar bij normaal verkeer rijdt ie 9,5 kilometer op een liter en dat id voor een tank van dit kaliber zowaar niet slecht.

Kortom, wie voor weinig een dikke auto wil rijden is met een Volvo 850 GLT met een leuke partij kilometers goed af. Zorg wel dat je de hele onderhoudsstatus kan achterhalen, want zonder kan je wel eens een probleemauto op de kop tikken.

This story will continue.
succes

Tot zover een korte bloemlezing betreffende mijn nieuwe liefde, maar zoals in elk goed huwelijk moet je af en toe ook wat hobbels nemen. Ik heb de auto nog maar net, maar wat ik wel kan melden is het iets tegenvallende koppel bij lagere (lees 2000-3000rpm) toerentallen en het ’slappe’ weggedrag in de kont van de auto, maar dat kan alles te maken hebben met oude schokbrekers. Wat (nog) niet functioneert is de airco en de laatste stand van de kachelaanjager, maar dat is waarschijnlijk eenvoudig te verhelpen. Maar over de gebruikskosten kan ik op dit moment nog niets zeggen, vandaar de 3 sterren (gulden middenweg).