Volvo 850 GLE 2.5i Estate (1993)
Uitvoering | 850 GLE 2.5i Estate |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Sinds 24 maart ben ik de eigenaar van deze Volvo 850, en leg hier ook jaarlijks ruim 40.000 km mee af.
Ik heb deze auto via via weer overgenomen, omdat het een goed onderhouden auto was welke op LPG rijdt.
Dit laatste om de kosten te drukken, met deze afstanden vind ik het beter om op gas te rijden, deze gasinstallatie zit er al in vanaf de eerste eigenaar.
Ik wil niet zeggen dat ik de laatste vier jaar probleemloos heb gereden met deze auto maar gezien de leeftijd en het kilometrage kan dat natuurlijk ook niet meer verwacht worden.
De auto vertoont tot op heden nog geen roest en na een wasbeurt is hij weer om door een ringetje te halen en wat betreft de ombouw zou hij nog jaren mee kunnen, dit wil ik ook proberen om te kijken of deze auto klokje rond kan dus dat de miljoen kilometer kan worden overscheden.
2 jaar geleden zijn er nogal wat problemen geweest met de koeling wat heeft geresulteerd dat de kachel in de auto geheel moest worden vervangen dit omdat hij gescheurd was, dit eveneens voor de radiateur.
Tevens is de airco ook gereviseerd en zo aangepast dat er geen freon meer in zit.
Jaarlijks moeten er minimaal 2 banden worden vervangen maar dat vind ik met mijn afstanden en rijstijl ook niet verwonderlijk.
Afgelopen jaar zijn de dinamo, accu en de startmotor vervangen.
Het laatste jaar is er een wiellager en is de verdamper vervangen, verder zijn er geen noemenswaardige onderdelen vervangen.