Volvo 440 1.8i (1996)

Volvo 440Volvo 440Volvo 440Volvo 440Volvo 440 - interieur

Uitvoering440 1.8i
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2011

Als student heb je natuurlijk weinig geld (over) voor een knappe auto dus ga je alle merken af bij speurders en selecteer je op de goedkoopste. En alleen de auto's beneden de 300 euro komen dan in aanmerking om een klik te verdienen.

Op die wijze kocht ik deze Volvo 440 1.8i voor 275 euro in Friesland. Op voorwaarde dat het rijdt en nog even apk geldig is kun je voor dit soort prijzen eigenlijk niets verkeerds doen.

Ik kocht hem met kale banden (tot op staal) en een kapotte deurgeleider. Die laatste is al reeds vast gelast.

Bij de veel reviews van deze auto wordt er gezegt dat de motor genoeg kracht heeft. Nu kun je natuurlijk ook prima mee komen in het verkeer, maar de 90pk die uit deze 1.8i komt vind ik eigenlijk niet bijzonder. En zeker niet met kar erachter. Een ton mee dragen had mijn BMW 318i veel minder moeite mee. Dat komt mede dankzij de hoge toerentallen die je kan maken zonder dat de auto begint te trillen of luidruchtig wordt.

Wat voorderest opvalt is dat er een lampje knippert samen met een relais als je motor loopt maar je gordel niet vastzit. Best wel leuk bedoeld van Volvo, ik rijd altijd met gordel, maar het wordt op den duur best iritant.

Waar ik voorderest nog aandacht aan wil besteden is dat de auto bijzonder solide aanvoelt voor zijn gewicht. Aan andere auto's in deze gewichtsklasse kun je goed voelen dat je in een plastic auto rijdt.

De zgn fun factor is best hoog bij deze auto. Voor klussies als een heg ontwortelen kun je hem ook gewoon gebruiken. En op vakantie zet je hem bij een Duitser op het pad of duw je hem een ravijn in als hij stopt met rijden, maar helaas mag ik hem daar niet op beoordelen in deze review!

7,5