Volvo 440 1.8i (1996)

autoreview

Volvo 440 1.8i (1996)

Signalement

Uitvoering440 1.8i
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2013
KM-stand bij aanschaf206.222 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Vakantie

Wij hadden weer eens een slecht idee. Na afgelopen jaar op de camping gezeten te hebben voor 2 weken, moest het dit jaar toch wat avontuurlijker. Vandaar deze auto. We hebben deze speciaal gekocht voor de vakantie en daarna weer verkocht.
De bestemming: Zweden. En daar een roadtrip maken van ongeveer 2 weken. Vandaar dat het ook iets moest zijn waar "Volvo" achterop stond.
Na lang zoeken bij veel vage autobedrijven (het budget lag toch rond de 500€), uiteindelijk deze auto gevonden bij een particulier. Hier en daar wat roest, deuken, krassen en wat olieverbruik, maar dat mocht de pret niet drukken.

Ik heb vervolgens deze auto nog ongeveer een maandje gebruikt voor woon-werk verkeer omdat het een stuk comfortabeler was dan mijn eigen Fiesta. Gebreken die naar voren kwamen waren een kapotte stuurpomp die een heel naar geluid maaktte en op den duur begon te lekken en een kapotte dynamo. Alles van de sloop af gehaald en natuurlijk zelf erin gezet.

Vervolgens de vakantie: op de heenweg voorzichtig geweest met het autootje. Dit werd steeds minder tot op punten waar we in Zweden behoorlijk wat gravel wegen rond hebben gegleden met snelheden die oplopen tot 130km/h. Op de terugweg door Duitsland heen maakte het allemaal niet zo veel meer uit, we waren toch al bijna thuis. Dus plankgas en met 182,5km/h op de GPS naar huis gekacheld. Ik moet er wel bij vermelden dat we in die dag ongeveer een liter olie hebben verbruikt.

Na de vakantie hebben we hem te koop gezet en tegelijk nog gebruikt als auto die we konden gebruiken bij het uitgaan. Daarnaast natuurlijk nog gewoon leuk mee gespeeld.

We wisten alleen toen nog niet hoe erg het er aan toe was na 2 maanden weer in het regenachtige Nederland nadat we er niet bepaald zuinig mee om waren gegaan: APK kwam eraan...
- fuseekogel links versleten
- fuseekogel rechts versleten
- roest bij de dorpels rechts
- roest bij de dorpels links
- lekkend stuurhuis
en zo ging de lijst nog wel even door.

Uiteindelijk is onze vakantieauto op de sloop beland.

Om dan alles samen te vatten volgens de autoweek standaard:

Comfort: Ik heb hier 5 sterren voor gegeven. Afgelopen jaar heb ik in bijna alle auto's last gehad van mijn rug, behalve deze. Ruimte was meer dan genoeg (alle vakantiespullen paste in de kofferbak) en ook achterin zitten was plezierig.

Prestaties: Hier heb ik 4 sterren voor gegeven. Het is inderdaad niet de meest snelle auto, maar voor het geld vond ik een auto die ook onderin lekker mee kwam met het verkeer.

Betrouwbaarheid: Hiervoor 3 sterren. In korte tijd heb ik er 2 problemen mee gehad, wat me wel een beetje tegenviel. Echter was hier wel het voordeel dat alle onderdelen op de sloop makkelijk te vinden waren en ook nog eens goedkoop.

Gebruikskosten: Hiervoor ook 4 sterren. Als je lekker rustig reed was hij behoorlijk zuinig te noemen voor de inhoud van de motor en het bouwjaar (1 op 15 ongeveer). Daarnaast waren alle onderdelen behoorlijk goedkoop te noemen. Als je alles een beetje zelf kan is het dus behoorlijk goedkoop rijden. Geen 5 sterren omdat je voor zo'n auto wel handig moet zijn.

En dan als laatste: zou ik ooit weer een auto kopen van hetzelfde merk?
Sterker nog: ik ben momenteel alweer langzaam aan op zoek naar de volgende Volvo voor de zomervakantie 2014. Dit keer is het budget voor benzine net wat hoger, dus kan er ook wat leukers komen zoals een 850, 740 of 940. De richtprijs voor de auto blijft hetzelfde: ongeveer €500.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens