Volvo 360 GLT (1988) #2

Uitvoering | 360 GLT |
Bouwjaar | 1988 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Hoe kwaad was ik toen mijn vader in 1996 zijn oude Opel Record 2.0 inleverde op een tijdelijke Volvo 360. Wat een suffe opabak. Ik wilde dezelfde dag nog de stad in om een hoedje en wandelstok te halen, en een papieren zak om over mijn hoofd te trekken.
Zoals elke puber toendertijd zou ik liever gezien worden in snelle jappaner of degelijke duitser.
Echter toen de eerste snelwegrit ingezet werd, werd ik meteen verliefd op dit lelijke eendje, wat een heerlijke motor! 111PK, multipoint injectie, achterwielaandrijving en een op de achteras gemonteerde 5-bak voor een optimale gewichtsverdeling.
Mijn eerste eigen auto werd dan ook een Volvo 360, mede omdat deze slechts €250,- kostte, de perfecte begin auto.
Menig GTI, GSI en GT werdt het leven zuur gemaakt door deze tupperware trommel op wielen en de auto heeft mij altijd gebracht waar ik wilde met een glimlach op mijn gezicht en een comfort waar menig ander automobiel uit deze prijsklasse een puntje aan kon zuigen.
Het verbruik was met 1-12 bij zuinig rijden redelijk.
Helaas begaf de versnellingsbak het en was ik genoodzaakt tijdelijk even over te stappen op een Fiat Tipo.
Geen motorische defecten, versnellingsbak had het begeven.