Volkswagen Up! 1.0 60pk BMT high up! (2013)

Uitvoering | Up! 1.0 60pk BMT high up! |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Mijn eerste ervaringen
Hallo lezers,
Afgelopen vrijdag heb ik mijn Up! opgehaald bij de dealer in Leerdam. Deze auto was een voorraad model en dus moest er nog cruise control ingebouwd worden. Daarnaast meteen op winterbanden gezet.
De ontvangst was in 1 woord GEWELDIG! Dat zie je zelden zo goed.
Na ff betaald te hebben met de pinpas kreeg ik (en mijn opa) een lekkere kop koffie, gezellig praatje en een fles wijn. Er werd nog een foto gemaakt voor facebook en de auto werd de showroom uitgereden.
De teller stond op 20 km. Dit kwam omdat ze de cruise moesten afstellen en controleren. Het was me van te voren ook verteld!
De 1e kilometers: Het rijdt SUPER! de 60 pk variant doet niet onder voor de 93 pk die mijn swift leverden. Dit komt omdat die motor het vermogen boven de 5000 toeren pas kon leveren.
Hup met de up! naar huis, de teller stond op 26 km en de motor was ´warm´. Ik stap uit en uit de uitlaat stonk die vreselijk.
Maar na 225 km is die lucht al aardig weg!!
Een up is een A segmenter, en de meeste A segment auto´s zijn goedkoop, zuinig, 3 pitters en trillen enorm, en vaak voelt het koekblikkerig aan! De up is alleen een 3 pitter en de rest is niet van toepassing!!, nee dat klopt niet want hij is lekker zuinig! (1:20) en ik rijd op winterbanden en best wel sportief!
Ik kreeg bij deze up 3 jaar garantie! op 1 voorwaarde: Dealer moet hem onderhouden!
Bij het invoegen op de snelweg lekker in de 4e versnelling zetten en dan is het best snel en kom je goed mee in het verkeer!
het enige wat ik gevonden heb is dat het stuur iets naar rechts staat, is minimaal en hij stuurt gewoon goed en rijdt recht!
Ik denk dat ze het stuur eraf hebben gehad bij de montage van de cruise, en een tandje scheef er weer op hebben gezet.
Dus dinsdag ff terug naar de dealer en ff recht zetten. (letterlijk)
CONCLUSIE: Het is een A segment auto, hij rijdt als een volwassen C segment auto! qua ruimte voorin niks te klagen en ik ben 1.88 meter lang! Het is een echte VW! de 3 pitter merk je alleen bij stilstaan en dan heb je de start/stop. Zelfs als je 130 rijdt en dat is 3250 toeren hoor je die motor niet!
Goede auto! Deze versie kost €14000 maar is het meer dan waard.
Ik schrijf na 1000 km mijn volgende review.
Gr. Ruud
De 1e tankbeurt
Ik heb mijn up! nu anderhalve week en heb er nu een dikke 500 opzitten. Het karretje rijdt gewoon goed, pit zat voor dit segment en comfortabel zoals VW dat altijd doet. Ik heb in de anderhalve week zowel binnendoor, als de stad en de snelweg gehad, airco aan, kachel aan, lampen aan en radio goed hard! Tot de tankmeter een gil gaf en de PID automatisch een tankstation opzocht.... Tanken maar, en dat viel me toch tegen... 1:17.2 vindt ik matig voor dit type auto's. Hij staat wel op winterbanden en hij is nog aan het inrijden... Zal dit verbruik nog gaan zakken? Ik vindt dit namelijk best een stevig verbruik voor een 3 pitter met bluemotion, cruise control en slechts 900 kg...
De 2e tankbeurt en over de 1000 km binnen 1 maand
Beste lezers,
De teller is over de 1000 km en ik kan het volgende concluderen.
* De Up! zuipt meer dan gedacht
* De Up! licht als een blok op de weg
* De Up! mist de 'pit' bij hoge toeren
* De Up! is een echte VW
* De Up! is van de echte Duitse kwaliteit
De afgelopen weken is er enorm veel gebeurd, zo overleed mijn innig geliefde opa zeer onverwachts, en was het zuinig rijden even niet meer van toepassing.
Verder rijdt de auto verder goed en zonder problemen, alleen van het sportonderstel heb ik zo mijn twijfels, de schuif onder de bumper schuurt regelmatig over hobbels bij het inparkeren!
Bij de 2500 km schrijf ik mijn volgende review of er moet eerder iets bijzonders zijn.
Ik houd wel goed en strak het verbruik bij in de monitor!
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4