Volkswagen Up! 1.0 60pk BMT move up! (2014)

autoreview

Volkswagen Up! 1.0 60pk BMT move up! (2014)

Signalement

UitvoeringUp! 1.0 60pk BMT move up!
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2019
KM-stand bij aanschaf84.000 km
KM-stand laatst93.500 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Een autootje voor erbij

 • 84.000 km

Deze Up is aangeschaft als 2de auto erbij. De auto is geïmporteerd uit duitsland en oorspronkelijk uit feb 2014 en had bij aanschaf iets meer dan 83000 gereden. De auto heeft 2 deuren en een 3pits benzine motortje met 60pk.
Reden van de aanschaf was het inleveren van een lease auto die eigenlijk alleen zakelijk werd gebruikt en een zoon die net zijn rijbewijs heeft en ook rond moet kunnen rijden.
En daar is ook meteen één van de andere redenen om een Up! te kopen aan de orde. Mijn zoon is namelijk bijna 2 meter en niet de slankste dus hij moet wel in de auto passen.

Bij de eerste proefrit was al gauw duidelijk dat dit een match zou zijn. De auto oogt heel ruim van binnen en het 60pk motortje presteert prima, zo goed zelfs dat de garage er vanuit ging dat dit een 75pk motortje zou zijn. Dat is het echter niet. Blijkbaar een kwestie van inrijden?

De koop was dus snel rond en sinds begin maart 2019 is hij in ons bezit en bevalt prima. Het enige wat ik nu als minpuntje kan noemen, al wist ik het vooraf, is het missen van een cruise control.

Voor nu bevalt het dus prima en zodra ik nieuwe zaken te melden heb zal ik dit doen.

Meer dan een jaar en 10000 km later

 • 93.500 km

De Up heeft zich het afgelopen jaar goed gehouden al is er wel eea aan gedaan. Zo bleek al snel dat de koppeling toch niet meer goed was, en dat een cruise control niet zo maar te monteren is. Ook moet je opletten als je da radio langere tijd zonder draaiende motor aan hebt want dan start hij moeilijker. Ook is deze week de airco bij gevuld en de antenne vervangen.
Die koppeling wist ik al bij de aankoop en daar was de aanschafprijs ook naar.
Grote kosten post was dus de nieuwe koppeling (plm €500) daarna de airco (€70) en vervolgens de antenne (€25).
Na overleg met mijn gezin hebben we geen cruise control laten plaatsen.
Omdat deze er niet simpel in bouwt kan worden zal er dus een niet VW cruise control unit in moeten wat rond de €600 kost. En dat vinden we de moeite uiteindelijk niet waard, vooral ook omdat de Up! vooral op korte stukjes gebruikt wordt.

Als ik dan even naar het rijden zelf kijk dan is de Up! ons geen moment tegen gevallen. De stoelen zitten goed en voor twee personen is er genoeg ruimte. Ook blijkt de kofferbak goed bruikbaar en nu de antenne vervangen is speelt de radio als een tierelier. Verder kun je behoorlijk vlot meekomen in het verkeer met de Up!
Ondanks het vlotte rijden rijdt de Up! rond de 1 op 21 wat prima is.

De Up! blijft dus nog wel even.

Nu na een jaar en de mankementen verholpen zijn bevalt de Up! goed.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Volkswagen Up

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens