Volkswagen Up! 1.0 75pk BMT move up! (2012)

Volkswagen Up! 1.0 75pk BMT move up! (2012)

UitvoeringUp! 1.0 75pk BMT move up!
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2022

De eerste kilometers voor het echte werk begint

Afgelopen zomer is mijn oog gevallen op deze Volkswagen Up!. Ik zocht een comfortabele auto met lage running costs. Tijdens mijn werk bij een VAG-dealer kwam de auto voorbij: panoramadak, cruise control, airco, navigatie, Bluetooth, PDC, een lederen stuurwiel... nee kaal was de Up! zeker niet te noemen. Met name cruise control en airco waren voor mij een must. De auto was dealeronderhouden en in maart nog voorzien van een beurt bij VW. Door mijn reeds goede ervaringen met de Skoda Citigo was mijn keuze snel gemaakt.

Qua rijden is de Up! vergelijkbaar met de Citigo en dat is absoluut geen straf. Onder andere tijdens mijn werk rijd ik regelmatig in veel kostbaardere auto's, maar toch blijf ik me verbazen over hoe goed de Up! in elkaar zit. De auto is stil, comfortabel en zuinig. Ik rijd ongeveer 1 op 19 gemiddeld met een pittige rijstijl. Heeft de auto dan nog nadelen? Zeker weten. Snel is de Up! allerminst en de speakers trillen. Het laatste wil ik zo snel mogelijk aanpakken. Mocht iemand hier tips voor hebben of goede ervaringen hebben met een betaalbare audio-upgrade voor de Up! dan houd ik me aanbevolen.

Tot nu toe heeft de auto nog niet heel veel gereden, maar dat gaat op korte termijn veranderen. Vanaf 1 februari start ik met een nieuwe functie bij de welbekende importeur in het midden van het land. Voor mij betekent dit: 108 kilometer enkele reis. Komende maand zal ik groot onderhoud uitvoeren zodat de auto klaar is voor ongeveer 45.000 kilometer per jaar. Ik houd u op de hoogte!

4,3

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens