Volkswagen Transporter L2H1 Dubbele Cabin 4-deurs bestelwagen (2011)
Uitvoering | Transporter L2H1 28 2.0 TDI 180pk |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Aankoopverslag
Bij het zoeken naar de Transporter die ik wilde, heb ik ook Autoweek reviews geraadpleegd. Helaas weinig relevante ervaringen gevonden, dus lijkt het me handig mijn ervaringen te delen.
Ik wilde graag de 4motion, maar zo'n auto gaat voor de bijtelling gewoon over de 80000 euro heen, dat is eigenlijk een beetje teveel van het goede.
Deze Transporter heeft de Bitrubo motor met 180 pk en DSG 7 versnellingsautomaat. De ideale combinatie om een beetje luxe gevoel in dit busje te krijgen (sorry voor dat woord, maar zie het als een liefkoosnaampje).
Eerlijk gezegd, wat een lel van een auto is het, wat eigenlijk verbazend makkelijk rijdt en een korte draaicirkel heeft.
Motor:
een fluisterstille motor met een heerlijk koppel dat goed overweg kan met deze zware auto. Mag eigenlijk nog wel iets meer vermogen hebben, maar dan wordt het overdaad. 200 km/u op de teller is geen probleem, maar daar is de auto niet voor bedoeld. Tot nu toe valt het verbruik tegen (ong. 11l/100km) en dat moet volgens mij beter kunnen.
Het grote probleem zit op dit moment in het feit dat de motor heel veel olie verbruikt. Hiervoor is de auto terug bij de dealer en kijken wat de oorzaak is. Jammer van het olieverbruik, maar in de praktijk een fijne motor.
DSG:
Ik had een Audi met DSG, maar eerlijk gezegd is deze DSG automaat veel beter. Af en toe weet ik niet eens in welke versnelling de automaat staat (staat gelukkig op het dashboard) zo schokvrij gaat het schakelen. 2200 toeren bij 130 km/u vind ik ook netjes.
Comfort:
de eerste 100 km waren toch een beetje slikken: heb ik het wel goed gedaan? De Audi was toch goed? Wil ik dit echt wel? Gelukkig ben ik de auto steeds meer gaan waarderen en een rit naar Oostenrijk bevestigde mijn gevoel: dit is een volwaardige vervanging voor een normale auto! De stoelen (5 in totaal) zitten uitstekend en de rijpositie is ook super. Genoeg ruimte voor tassen en genoeg vakjes. De navi 510 voldoet prima en zorgt voor heel veel gebruiksgemak. Wel nog de luidsprekers aanpassen, maar dat komt nog. Ik mis wel achter leeslampjes en 12V aansluitingen, maar dat komt er ook nog in. Voor de rest prima.
Ruimte:
Ach, voor 8 mensen ski's meenemen, 4 sleetjes mee, alle bagage er in en hop de hond heeft ook voorin zat ruimte om heerlijk te liggen. Geen klagen op dit punt. Wel de langere wielbasis!
Conclusie:
Tot nu toe prima vervoersmiddel. Wel jammer dat ie weer bij de dealer staat voor het olieprobleem. Gezien de contacten met de dealer tot nu toe, lijkt me dit geen echt probleem.
Vervanging Transporter
Het olieprobleem is voorlopig niet op te lossen. De dealer heeft als optie een andere Transporter. Uiteindelijk zijn we overeengekomen dat ik een 5 maanden jongere en iets luxere Transporter kreeg, met inruiling van deze. Hiermee ben ik akkoord gegaan, vooral ook omdat de dealer totaal niet moeilijk deed en vooral gericht was op de oplossing van het probleem en mij als klant tevreden wilde houden.
Inmiddels heb ik al weer 2 weken woon/werkverkeer gereden en deze auto rijdt echt comfortabel en snel. Inmiddels een iets beter brandstofverbruik, maar even aankijken hoe dit houdt. Nooit geweten dat ventilatieroosters, leeslampjes en zonneklepspiegels pas in een luxere versie voorkomen. Basis is bij de Transporter echt basis. Deze is nu een comfortline, dus net zo luxe als je van een hedendaagse personenauto mag verwachten. Eerst nog wat kilometers maken, dan maar weer de review aanvullen.
Laatste Verslag
Dit is mijn laatste review van deze Transporter, de auto is namelijk verkocht. Na een jaar rijden en toch wel wat kilometers even een paar belangrijke zaken op een rijtje:
De bruine Transporter is een betrouwbaar en uitermate fijne reispartner gebleken. Alles past er in en de ruimte op de achterbank is meer dan voldoende. Comfort is van een gewone personen auto en de combinatie van 180 pk diesel met automaat zorgt (vooral in Duitsland) voor een goed snelheidsgemiddelde. Gewoon comfortabel en relaxed 160 kmh op de Duitse autobahn is heel normaal, verbruik is dan 11 liter/100km.
Gemiddeld verbruik totaal is 8,7 liter/100 km. Ik rijd in NL binnen de limieten.
De antenne in de linkerbuitenspiegel is vervangen, ook is 1 sensor van de achteruitrijsensoren vervangen. Voor de rest geen rare kosten of gekke dingen. Kortom een fijn, betrouwbaar vervoermiddel gebleken!

Volkswagen Transporter 2.0 TDI 180pk L2H1 Dubbel Cabine | Trekhaak | Xenon | Cruise
- 2014

Volkswagen Transporter 2.0 TDI DSG Aut. 140 pk L2 DC Dubbel Cabine EXPORT ONLY NL Auto/ APK 04-2026/ Riem V.V./ Leder/ Cruise/ Camera/ Navi/ Sidebars/ PDC
- 2013

Volkswagen Transporter 2.0 TDI Camper, Hefdak / Trekhaak / Airco / Bearlock / 16'' LMV
- 2013