Volkswagen Touran 2.0 TDI 140pk Highline (2008)

autoreview

Volkswagen Touran 2.0 TDI 140pk Highline (2008)

Signalement

UitvoeringTouran 2.0 TDI 140pk Highline
Versnellingen6, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf8 km
KM-stand laatst169.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

 • 20.000 km

Sinds april deze blauwe Touran als lease (Businessline). Bevalt prima met 140PK en DSG. Veel vermogen om rond 80 en 120 km in te halen in combinatie met de DSG. Net terug van vakantie met caravan uit Italië (3000km) en een uitstekende combinatie. Veel stabieler en comfortabeler dan de Golf4 Variant automaat met 110PK. Op crousecontrol met 100 KM moeiteloos de heuvels in Duitsland en Zwitserland op. De sportstoelen in deze uitvoering zorgen ervoor dat je minder vermoeid aankomt. Weinig olie verbruik maar heb de auto wel rustig ingereden. In de file werkt het goed met de DSG en hogere zit. Motor hoor je wel maar niet storend. Nog geen enkel probleem gehad met de auto behalve een schroef in de band en daardoor een nieuwe band noodzakelijk binnen 1500km. Vindt het helemaal wegklappen en vastzetten van de achterste stoelen niet meer van deze tijd. Navigatie omslachtig instelbaar en reageerd wat trager dan mijn eigen TomTom. Bijgeleverde CD rom mist nogal wat laatste wegaanpassingen. Volgens leverancier van de auto (PON Amersfoort) was er nog geen nieuwere versie? Opties blijven, zoals bekend, veel te duur bij VW.

Update 1/9-08 bij 20.000km: Blijft een prettige reiswagen en met filerijden een fijne automaat. Olieverbruik minimaal (volgens VW deskundigen door eerst goed en rustig inrijden). Minpunt blijft de trage reactie van de navigatie bij het instellen en afleesbaarheid slecht. Ook maar een paar vaste adressen mogelijk.

PROBLEMEN

 • 20.000 km

Geen problemen.
Achterklep moet flink aangedrukt worden om goed te sluiten.

na 1 jaar

 • 49.620 km

Auto nu 1 jaar in gebruik. Blijft een plezierige auto voor lange afstanden met de sportstoelen, 14o pk en DSG. Vering wel hard. Geen problemen gehad en alleen normale onderhoud bij 30.000km. Enige minpunt is het navigatiesysteem; lastig, onhandig en te weinig vaste adressen in geheugen! Gemiddeld verbruik is 1 op 15 a 16 met hoofdzakelijk snelweg. Geen noemenswaardig olieverbruik na beheerst inrijden.

Vervolg

 • 169.000 km

Tot nu toe weinig problemen gehad. Wel 2x een nieuwe voorruit door steenslag aan de rand en daardoor een scheur in de ruit. Dit jaar wel een duurdere reparatie met het vervangen van de extra kachel die nodig is om de grote binnenruimte snel genoeg te kunnen verwarmen. Verder blijft het een prettige auto / busje om in te rijden en bv een wasmachine rechtop te vervoeren. Blijft ook met een flinke caravan erachter een uitstekende trekauto met die DSG automaat.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens