Volkswagen Touran 1.9 TDI 105pk Turijn (2006)

Gebruikersreview

Volkswagen Touran 1.9 TDI 105pk Turijn (2006)

UitvoeringTouran 1.9 TDI 105pk Turijn
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Zeer degelijke en tijdloos gebouwde auto. Zit goed in de uitrusting. Buiten de turijn extra’s is een climatronic, klein leder pakket, getinte achterruiten, 8 speakers en een DSG versnellingsbak als optie gekozen. Sinds aanschaf, vorig jaar maart inmiddels dik 60.000 km gereden. Compleet zonder problemen. Bij 45.000km heb ik de auto middels chiptuning aangepast. Het standaard vermogen van 105pk is zeker niet slecht. Echter rijd ik veel km op de autosnelwegen en met het accelereren mis je dan vermogen. Na het chiptunen rijdt de auto nog soepeler. Het inhalen is een peuleschil geworden. Je merkt die 32pk en 50nm echt enorm goed. Het verbruik is iets lager geworden bij gelijke rijstijl. Een aanrader dus. Het verbruik ligt rond de 1 op 15 gemiddeld. Dit komt o.a. ook door de DSG bak waardoor hij iets meer brandstof nodig heeft. Echter is die DSG bak een verademing. Men zegt wel eens dat het ’sportieve’ van het schakelen wordt gemist. Welnu, de DSG bak schakelt zo snel dat je met accelereren dit met geen handbak bij houdt. Ook in de file, en die staan er nog wel eens!!, is de automaat een uitkomst. Je rijdt gewoon veel ontspannender.

Het interieur is verzorgt. Ik mis hier wel wat constrast qua kleurstelling. Het is erg grijs, maar ik heb niet de beige kleur voor het interieur gekozen omdat ik 2 kinderen heb van 5 en 6 jaar. De grijze bekleding is dan veel makkelijker schoon te houden. Verder de auto voorzien van 18 inch RS4 velgen. Dat staat ’m erg fraai. Rijtechnisch een vooruitgang. Qua comfort lever je relatief weinig in maar de wegligging wordt nog beter. Graag verneem ik of iemand zijn of haar Touran heeft laten verlagen. Ik ben hier nog over aan het denken. De stoelen zijn stevig en zeer geschikt voor lange afstanden. Ook voor lange mensen is deze auto een verademing. Zelf ben ik 1.95mtr en in geen enkele auto tot nu toe zo fijn van a naar b gereden als in deze touran.

Geen enkel probleem gehad. 1e onderhoudsbeurt bij 30.000km uitgevoerd, geen bijzonderheden. Ook de 2e beurt bij 60.000km zonder problemen laten uitvoeren. Alleen olie vervangen en een interieurfilter. Een compleet probleemloze auto.

9,5