Volkswagen Touran 1.9 TDI 105pk Trendline (2005)

Volkswagen Touran
Volkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen Touran - interieurVolkswagen Touran - interieurVolkswagen Touran - interieurVolkswagen Touran - interieur

UitvoeringTouran 1.9 TDI 105pk Trendline
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2008

Touran

Omdat ik met de aanschaf van mijn nieuwe auto, een Espace 2.0 DCI, veelvuldig de verschillende reviews heb geraadpleegd leek het me ook tijd nu er zelf een te schrijven.

Medio 2008 zocht ik een vervanger voor mijn Passat. Mijn voorkeur ging al snel uit naar een Touran (1.9 diesel) o.a. vanwege de hoge zit en de prima wegligging. Echter ik zocht een zwarte versie, met ECC en parkeersensoren waarin niet gerookt is. Een moeilijke combinatie bleek. Veel handbediende airco's of uitgeleefde modellen gezien, laat staan dat ze ook parkeersensoren achter hadden! Maar na enkele weken vond ik hem...

Naast de gewenste opties had deze Touran ook een standaard VW navigatiesysteem (MFD2).

Nu 2 jaar verder en ruim 50K gereden kilometers moet ik zeggen een zeer tevreden Touran rijder te zijn. De wegligging is zeer goed te noemen. Besturing is direct en de auto ligt koersvast op de weg. De auto heeft een longlife interval wat wil zeggen om de 30K naar de garage en af en toe zelf wat olie er bij gooien.

Hierbij is het tot op heden ook gebleven. De Touran heeft 2 longlife onderhoudsbeurten gehad. De eerste was wel kostbaar (ruim 700 euro) maar de laatste was net iets over de 300 euro wat vrij normaal is.

Ik heb geen klachten of mankementen gehad. Bij de laatste APK eens onder de auto gekeken. Wat ziet het er allemaal degelijk en goed afgewerkt uit! Al met al geeft de Touran mij het vertrouwen nog vele jaren en kilometers mee te kunnen.

De MFD2 welke er standaard in zit voldoet prima. Ook mooi gemaakt de extra aanwijzingen in het schermpje in het dashboard bij de bestuurder (boordcomputer). Echter werkt het systeem nog met landen CD's en die zijn heel erg duur (ruim 100 euro per land!!) ivm een Tom Tom dus belachelijk duur! Radio en CD werken prima! De geluidskwaliteit icm standaard speakers is zeer goed te noemen.

Wat mij betreft een echte VW. En een aanrader voor iedereen wie een betrouwbare en ruime midi-MPV zoekt. Ik ben echter toe aan iets anders na 7 jaar Duits te hebben gereden. Wel lang getwijfeld om weer een nieuwe Touran te kopen maar ga het Franse avontuur met een Espace (ph2) aan. Wellicht dus over een tijdje hier een review over.