Volkswagen Touran 1.6 Trendline (2007)

Volkswagen Touran
Volkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen Touran

UitvoeringTouran 1.6 Trendline
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Touran 1.6 Optive

Al ruim 20 jaar rijden wij VW, na eerder 6 maal een VW Golf te hebben gereden hebben wij in 2007 een demo VW Touran gekocht.
De auto had nog maar 6000 km gereden en was nog maar 4 maanden oud.
Vanaf het eerste moment wist ik al dat dit niet de VW was die ik gewend was, het rammelen van de gordels achterin en de enorme krasgevoeligheid van ondermeer het dashboard.
De zit en de rijkwaliteiten zijn prima, een hoge zit, en de auto is giga ruim.
Echter....al vanaf dag een kleine ongemakken, niet werkende richtingaanwijzer en divers kapotte lampjes.
Dan het onderhoud......peperduur! de VW dealer schermt met de zogenaamde uitgestelde intervaltermijnen, ten dele klopt dit wel, maar als je dan ook voor een beurt naar de VW dealer gaat mag je de knip ruimschoots opentrekken!!
De echt ernstige problemen ondervonden wij echter pas net na het verstrijken van de fabrieksgarantie.
In eerste instantie ging de Lamdazonde kapot, de monteur terplaatste verklaarde dat deze wel vaker stuk gingen, dit werd echter ontkend door de importeur....uiteindelijk hebben wij 1/3 van de rekening moeten betalen.
Dan het volgende probleem, afgelopen zomervakantie, onderweg naar Spanje begon onze auto plotseling te ratelen.
De auto werd afgesleept naar een VW dealer waar werd geconstateerd dat de gehele versnellingsbak onherstelbaar stuk was!
Dit bij een km stand van nog maar net 60.000, onze auto is teruggebracht naar Nederland en gerepareerd door onze dealer ( de Koning Krimpen aan den IJssel).
Een schadepost van maar liefst 3000 euro, de helft is onder coulance, de andere helft (1500 euro)moeten we zelf betalen.
Langzaam maar zeker zijn wij helemaal klaar met onze Touran, deze Volkswagen is zeer beslist niet de Volkswagen die we gewend waren!
Daarnaast vindt ik de coulance regeling uitermate teleurstellend, na 25 jaar VW te hebben gereden had ik wel iets meer (beter) verwacht.
Onze volgende revieuw wordt er niet een van VW,in de prijsklasse van onze Touran is veel meer te koop!

5,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee