Volkswagen Touran 1.4 16V TSI 170pk Highline (2008)
Uitvoering | Touran 1.4 16V TSI 170pk Highline |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Met 3 kinderen die in kinderzitjes mee moeten is de keuze voor een auto met een beetje comfort en pit, liefst een automaat en voor onder de 40.000 euro erg klein.
Een uitgebreide zoektocht leerde dat alle stationwagens problemen geven met de rechter achtergordel of ze zijn te smal. Het moest dus een MPV worden.
Zo'n beetje alle merken en uitvoeringen geprobeerd. Na de recentelijke prijsverlagingen kwam de Touran, mede door de gunstige leaseprijs en brandstofbijtelling die mijn werkgever rekent, als beste uit de bus.
Dus... de Touran. Qua uiterlijk of innerlijk niet echt een mooie auto. Wel een erg fijne auto om mee te rijden. Ik ben gegaan voor de:
- 1.4 TSI 170 pk-versie (een prettige motor i.c.m. de DSG-automaat).
- Highline: Heerlijke stoelen en ik vind persoonlijk de extra chroomaccenten wel mooi
- Sound-pakket: Iets beter geluid uit de radio. Zeker waar voor het geld
- 3de zitrij
- Parkeersensoren.
Zoals gezegd is het geen mooie auto naar mijn smaak. Wel is het lekker rijdersauto. Goed zicht, handige snufjes (bochtenverlichting, follow-me-home etc.). Echter, wat mij met name overtuigd heeft is de motor. Stil en snel. Dat kon niet op tegen alle ander auto\'s die ik gereden heb.
Bij 3800 Km wel een klein probleem gehad. Radio deed het een tijdje niet. Een keer de deur hard dichtgooien bleek de oplossing. Moet de garage bij het eerste onderhoud maar uitzoeken.
Parkeersensoren en CD-speler
Tijdens de laatste wasbeurt is er blijkbaar vocht in de parkeersensoren gekomen. Is ondertussen al eens naar gekeken, maar zullen bij de eerstvolgende beurt vervangen moeten worden (garantie).
Tevens slikt de RCD310-radio de CD's niet meer lekker. Steeds vaker spuugt hij de CD weer uit alvorens deze weer automatisch in te slikken. Puntje van aandacht voor de komende beurt.
Verder rijdt de auto nog steeds prima. Een recentelijk vervoerde zonnebank paste er zonder problemen in. Binnenkort wordt de recent gemonteerde trekhaak uitgetest met de vouwwagen.
De winter doorstaan / lichtprobleem
De winter doorstaan zonder winterbanden. De winterstand van de DSG-automaat was hierbij een uitkomst. Waar anderen bleven staan, liep mijn Touran lekker rustig door.
Wel (nog steeds) last van een bekend VW-euvel: De lichten. Zodra ik een aanhanger achter de auto hang, gaat het "verlichting defect"-lampje branden op het dashboard. Heel irritant als je met een vouwwagen naar Frankrijk aan het rijden bent.
Heeft te maken met de wijze waarop verlichtingsdefecten gemeten worden in nieuwe auto's. Volgens de dealer niets aan te doen.
De Touran bevalt nog steeds prima. Heerlijke auto om afstanden mee te maken. Weinig onderhoud nodig gehad. Alleen de banden waren snel afgesleten.

Volkswagen Touran 1.4 TSI Trendline *meeneemprijs*APK t/m 26-03-2026/Cruise control/Climate control/Parkeersensoren/Bluetooth/Trekhaak/Multifunctioneel stuurwiel/16'' Lichtmetalen velgen.
- 2009

Volkswagen Touran 1.6-16V FSI OPTIVE I / MEENEEM/EXPORT PRIJS / KOPPELING DEFECT !!
- 2006

Volkswagen Touran 1.4 TSI Cross|Cruise|Trekhaak|