Volkswagen Polo 1.9 TDI Comfortline (2002)
| Uitvoering | Polo 1.9 TDI Comfortline |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Vanwege mijn baan kreeg ik een auto van de zaak deze Polo 1.9 TDI. Aangezien het GT blok van de 323 nogal rap was met 138 pk wist ik dat ik qua vermogen achteruit zou gaan maar het comfort flink omhoog.
De Polo is een prima auto en rijdt zeer degelijk. Zelf heb ik er lm velgen onder laten zetten en semi-automatische climat control.
Verder heb je in de comfortline een compleet pakket met handige rij-eigenschappen zoals regensensor, automatisch dimmende binnenspiegel en cruisecontrol.
De motor is een feest! Bij het stoplicht of een tussensprintje is een fluitje van een cent.
Aangezien ik aardig wat kilometers maak is het wel belangrijk om comfortabel te rijden.
Wat dat betreft vind ik de stoelen niet erg prettig voor lange afstanden. Dit komt waarschijnlijk door de korte zit en de hoek van de rugleuning.
Een lamp zelf vervangen kun je vergeten.
Nu bij 70.000 km is mijn wiellager rechtsachter versleten.
Een ander probleem zijn de banden. Continental is af te raden. 30.000 kilometer is het maximum en dan ben je weer aan nieuwe toe.