Volkswagen Polo 1.6 TDI 90pk Comfortline (2010)
| Uitvoering | Polo 1.6 TDI 90pk Comfortline |
| Versnellingen | 7, Sequentiële Automaat |
| Bouwjaar | 2010 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand bij aanschaf | 6 km |
| KM-stand laatst | 250 km |
De eerst 2000 km
Na ± 30 jaar Toyota gereden te hebben die hun ouderwetse imago van probleemloos rijden zijn kwijtgeraakt gingen we op zoek gegaan naar wat anders.
De vervanger voor een Yaris werd een Suzuki Ignis 1,3 GLS Diesel.
Leuk vlot en zuinig (1:18.9), maar geen auto om dagelijks 200km in te zitten en met veel onkosten in het vooruitschiet gaan zoeken naar een vervanger.
Na veel dubben gingen we langs Peugeot, Fiat, Renault, Opel en uiteindelijk langs VW.
Ik moet eerlijk zeggen dat de ontvangst een beetje kil en afstandelijk was. Het leek net of ze geen auto wilden verkopen. Zelfs na levering van de Polo is dat gevoel er nog steeds.
We gingen voor de Polo 1.2 TDI BlueMotion met in het achterhoofd dat er een aantal zwaarwegende criteria waren:
1. Goede zit op lange afstanden (w-w dagelijks 200km en 4-6x p.j. 2000-3000km)
2. 2 Volwassenen, 2 kinderen + hond en een bagagewagen met 4 fietsen erop.
3. Zuinig verbruik.
4. Voldoende trekkracht en afremmend vermogen in de bergen.
De zit was goed en de ruimte voldoende, alleen in vergelijking met de Ignis was er geen beweging in te krijgen. Met flink wat toeren was hij redelijk vlot maar rumoerig en dorstig!
Nu kreeg ik sterk de indruk dat de BM 1.2 (km stand 9500) al behoorlijk afgeragd was, want toen ik uitgestapt was en mijn vrouw hem naar zijn plaats bracht zag ik bij elke schakeling een blauw/grijze wolk uit de uitlaat komen.
We zijn naar huis gegaan om eerst eens goed na te denken of dit DE auto was die we wilden.
Met in het achterhoofd de ritten Duitsland en de bergen verder zuidelijk (per 1000m stijging een afname van ±15% vermogen) was de beslissing snel genomen! NEE.
Twee dagen later weer naar de VW dealer (Zo waar of we koffie wilden?") en het voorgelegd aan de verkoper. Volgens hem kon het makkelijk, maar gelijktijdig hoorden we bij de balie iemand behoorlijk uit zijn dak gaan over de 1.2 BM! De deur van het kantoor werd snel gesloten maar het gesprek was nog steeds te volgen....
Onze 2e keus was de Polo Comfort 1.6 TDI DSG van 90pk en die is het dan ook geworden.
Na het ophalen (4-11-2010) direct er velgen met winterbanden onder laten leggen.
Alleen na ± 250km ging het lampje "Bandenspanning" branden, waarop mijn vrouw in de plaats waar zij werkt de VW dealer heeft gebeld. In tegenstelling tot hier een heel vriendelijke ontvangst en na 20 minuten kwam de chef werkplaats met de sleutels en de mededeling "De sensoren waren niet goed vastgezet"!
Km stand Verbruik Bijzonderheden
19 -