Volkswagen Polo 1.6 TDI 75pk Comfortline (2010)

Volkswagen Polo 1.6 TDI 75pk Comfortline (2010)

UitvoeringPolo 1.6 TDI 75pk Comfortline
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2014

Polo met meer pit

Ik heb deze auto eigenlijk per toeval gekocht, zocht een leuk autotje voor in de stad, en af en toe wat snelweg km's. Iets wat zuinig , snel en compact is.

Toevallig deze Polo tegengekomen met sportieve looks en een lage km stand dus de deal was snel gemaakt. Met slechts 75pk was de auto wel ontzettend afgeknepen. Echter had ik specifiek voor de 1.6 TDi gekozen omdat dit blok nog veel potentie heeft. De Polo direct laten chiptunen naar 138pk en dat is een behoorlijk verschil kan ik u zeggen. De motor doet nu waarvoor deze gemaakt is, veel koppel leveren. De auto schiet echt vooruit en naar de 180km gaat moeiteloos. Niet te vergelijken met een 1.2 TDI.

Wat wel direct een minpuntje bleek zijn de remmen, die zijn helemaal niet berekend op een dergelijke vermogens stijging. Met trommel remmen achter kan je niet al te veel verwachten uiteraard. Eigenlijk zou ik een rem upgrade moeten uitvoeren.

Effect van de tuning was ook een wat agressievere rijstijl, de auto nodigt uit om het gaspedaal te trappen met de nodige bekeuringen tot gevolg.

Het verbruik heb ik ook goed bijgehouden, met getankte / gereden km's, Met 60% stad en 40% snelweg is het gemiddeld verbruik 6,0 liter / 100km. Met 80% stad wordt dit 6,5 liter.
Niet echt zuinig voor een klein autootje, maar het vermogen moet immers ergens vandaan komen.

Bouwkwaliteit is prima, wel erg saai en veel plastic. Vooral het plastic stuurtje voelt budget aan. Verder is het prima, no nonsens.
Isolatie (geluid en motor trillingen) is niet te vergelijken met een auto uit het midden segment. Maar daar is de prijs ook naar.

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo