Volkswagen Polo 1.4 16V 75pk Comfortline (2005)

Volkswagen Polo
Volkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen Polo - interieur

UitvoeringPolo 1.4 16V 75pk Comfortline
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2007

Deze auto werd mij toegewezen door de leasemaatschappij als voorloper van de door mij bestelde Renault Clio. Eerste ervaring is het starten van de motor. In eerste instantie dacht ik dat de motor na het omdraaien van de sleutel niet liep, maar de motor bleek stationair zo weinig geluid te maken dat ik eigenlijk niet doorhad dat de motor nu aanstond.

De auto is uitermate geschikt als stadsauto. Hij rijdt daar als een zonnetje. Erg pittig en erg licht sturend. Kom je buiten de stad, dan werkt dit laatste wat mij betreft in het nadeel van de Polo. Een lichte draai aan het stuur zorgt al voor een flinke beweging van de auto. Het heeft me dan ook een flinke tijd gekost hieraan te wennen. Bij een vervangende Golf Plus die ik laatst van de dealer meekreeg tijdens een servicebeurt stuurde het in eerste instantie dan ook erg zwaar (maar eigenlijk dus zoals het volgens mij wel hoort)...

Op lange mensen (ik ben bijna 2 meter lang) is de zitpositie niet goed berekend. Weliswaar zijn zowel bestuurders- als passagiersstoel in hoogte verstelbaar. De achterwaartse beweging die daarmee gepaard gaat, zorgt er echter voor dat ik in de meest ideale positie links tegen de deursteun aankijk i.p.v. door het raam. Dit is in veel vergelijkbare auto’s waarin ik heb proefgereden gelukkig beter geregeld.

De motor laat zich redelijk goed horen, al is een gesprek met pasagiers nog goed mogelijk in deze auto.

Al met al dus op zich een prima auto. De auto is qua gebruik en luxe duidelijk een auto van pas een kleine twee jaar oud. Minder positief vind ik de slechte zitpositie voor lange mensen en het bijzonder lichte sturen, wat makkelijk is in de stad, maar niet op de snelweg.

Morgen gaat deze auto terug naar het verhuurbedrijf en komt de daadwerkelijk bestelde auto...

Geen

7,5