Volkswagen Polo 1.4 16V 75pk Comfortline (2001)

Volkswagen Polo

UitvoeringPolo 1.4 16V 75pk Comfortline
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2004

Heerlijke en vooral comfortabele auto. Qua uitstraling en design werkelijk de mooiste Polo, na de 2F dan, geproduceerd door de dames en heren van VW. Jammer dat VW hier niet langer mee doorgegaan is. Dit model (6N2) heeft zeker meer uitstraling dan de 6N en de huidige 9N. De 9N heeft meer weg van een opgeblazen Lupo. De facelift van 9N is een heel stuk verbeterd gelukkig qua uitstraling.
De rij-eigenschappen zijn zeer soepel en zeker niet te vergelijken met mijn vorige Polo G40, wat werkelijk een racemonstertje was. De blokken die VW maakt zijn echte soepele krachtbronnen; behoorlijk vermogen bij een relatief kleine cilinderinhoud. Met aanschaf van de 6N2 heb ik behoorlijk wat moeten inboeten op de pk’s en dat merk ik nog dagelijks; hij pakt hem niet zo op als met de G40. Maar ik moet zeggen dat het huidige blok 1.4 16V een behoorlijke potentie heeft en ik denk dat met bijv. andere nokken, er heel wat meer uit te halen valt. Gezien de kmstand denk ik dat dit blok nog niet ’los’ is.
Ook vind ik dat er bij VW (en waarschijnlijk bij meerdere autofabrikanten!) beter nagedacht dient te worden over de functionaliteit, want voor bijv. een lampje wisselen van 1 van de koplampen moet je bijna de halve auto slopen.. Inbouwen van radio’s achteraf is ook een crime. Je krijgt de bedrading heel slecht weggewerkt. Dus niet alleen looks zijn belangrijk maar ook de functionaliteit.

Het enige probleem dat ik direct na aanschaf van deze 2e hands had, was dat het EPC lampje bleef branden. Dit wees erop dat de lambdasonde vervangen moest worden en bij uitlezen met het diagnoseapparaat bleek dit ook het geval. Wel raar dat zo’n jonge auto dit probleem al moet hebben, gezien de kmstand (29000km) toen ik hem kocht. Dit is echter door de dealer perfect vervangen en sindsdien heeft zich geen problemen voorgedaan. Het bekende 6N2 euvel zijn o.a. de elektrische raambediening en de versnellingsbak, maar dit kan heel goed aan de gebruiker zelf liggen. Bij mij hebben beide problemen (nog) niet voorgedaan. Deze bakken schijnen het vermogen niet goed aan te kunnen en de smering hiervan is ook maar zozo. Beter hadden zij een verbeterde bak van de G40 erin kunnen zetten die het zware werk wél aankan.

7,5

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo