Volkswagen Polo 1.2 TSI Highline (2010)
Uitvoering | Polo 1.2 TSI Highline |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Gezien mijn opel tigra na 16 jaar langzaam wat mankementen vertoonde werd het tijd voor iets nieuws. daarbij had ik een aantal auto's proefgereden zoals opel corsa 1.4, kia ceed pro 1.4 en 1.6, clio TCE 10, toyota auris 1,8, polo en golf, peugoet 207, ford fiest sport 1,6. daarbij vond ik vw polo en golf en de ford fiesta sport de beste auto's. Reden voor de Polo was dat die 5000 euro goedkoper was dan de Golf en bijna hetzelfde is van binnen en kwalitatief alleen is die een stuk groter. De ford reed geweldig alleen die motor is niet meer van deze tijd en van binnen is het een plastic erg heersende. Nu 4 maanden zoeken heb ik een 5 deus highline bestelt met een 1,2 TSi erin met wat extra's erop
Na 6500 plus en min punten polo .
De Polo is er rustig als je 100km rijdt lijkt het wel of je 70km rijdt. TSI motor is geweldig alleen bij een koude start klinkt de net een diesel maar als je 1 keer warm is valt dat wel mee. Prestaties zijn voor 1.2 geweldig 190km op de Duitse autobaan gaat makkelijk naar mijn mening is 200km makkelijk te halen alleen de begrenzer houdt dit tegen. Het weg gedrag is erg goed ook boven de 120km per uur misschien mag de besturing wat zwaarder gaan maar met zomerbanden 215, 17 , 40 zal dat wel weg zijn. Min punt bij de polo is rijden in de sneeuw de spoiler voren is helemaal verkrast omdat de auto gewoon te laag is en het ESP grijpt gewoon in zonder dat er reden voor is. het rijden in de sneeuw kan ik met winterbanden bijna een review alleen schrijven ok zulke winter hebben we nog nooit gehad maar als er beetje sneeuw ligt kom je niet meer vooruit ook met ESP uit !!(blijft in de achtergrond toch nog aan). Het verbruikt is bes goed te noemen rond 5,3l op de snelwegen en rond 6,5L in de stad. ( handmatig gemeten niet op display)
+ goede motor prestaties geweldig
+ afwerking details zijn in deze klasse geweldig
+verbruik laag
+goede wegligging droog
+goede stoelen
+mooi design voor de polo (tijdloos)
- Bij sneeuw niet makkelijk om te sturen auto is te ligt!te weinig druk op voorbanden
-aanschaf prijs is hoog
- Motor is door zout nu al zwaar aangetast