Volkswagen Polo 1.2 TSI Highline (2010)
| Uitvoering | Polo 1.2 TSI 105pk Highline |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2010 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand bij aanschaf | 3 km |
| KM-stand laatst | 49.000 km |
eerste kennismaking
In het kader van "downsizen" mijn Altea ingeruild voor een Polo.
Ik hoef geen caravan meer te trekken en rij meestal alleen.
Mijn vrouw en ik waren uiterst tevreden over de proefrit in een Bluemotion 1.2 Tdi. Stil, comfortabel en ruim genoeg, maar wel erg futloos. Daarom, ondanks het financiele nadeel, gekozen voor de 1.2 TSI. Een zeer levendige en krachtige motor; een bijna sportief rijgedrag.Maar ook: onevenwichtige krachtopbouw, zoals dat heet: dus soms onbedoeld giftig optrekken, en soms ineens niet thuis..........Met koude motor is stationair door een woonerf rollen bijna niet mogelijk zonder horten en stoten.
Maar eenmaal op de snelweg is deze Polo een genot !!
Grootste meevaller: brandstofverbruik is echt bijna 1:19 gemiddeld bij "normaal" rijgedrag.
Grootste tegenvaller: de kleine voordeur-openingen.
Was me tijdens de proefrit niet zo opgevallen, maar de B-stijl is zo enorm breed, dat instappen zonder je rug te schrappen bijna niet mogelijk is.Nog een tegevaller: de "sport"-stoelen van de Highline vinden wij beduidend minder steun bieden aan de onderrug als de "comfortline"-stoelen.De Highline als "top"-uitvoering valt me toch wel wat tegen als ik vergelijk met mijn oude (bijna basic)Altea.Geen verlichting in dashboardkastje, geen automatische interval op de ruitenwissers bij stilstand. Inklappen van de spiegels moet met de hand, geen 12V-aansluiting in bagageruimte, en nog meer kleinigheden.De extra plank in de kofferruimte maar gelijk op zolder gegooid;scheelt een hoop ruimte.Verder is alles netjes afgewerkt, alhoewel ik het veelgenoemde "premium"-gevoel niet kan bevatten.
geen spijt
Na 7000 km inmiddels gewend aan het bijterige karakter van de motor. Over de versnellingsbak en koppeling niets dan lof. Benzine-verbruik is gemiddeld over de 7000km 5.5 l/100km, en daar ben ik heel tevreden mee. Instap is helaas nogsteeds een ergernis en ik lees dat de eigenaren van broertje Ibiza daar ook last van hebben.De verlichting is OK behalve de achteruitrij-lampen, daar komt nauwelijks licht uit.Afstelling van de motor is nog een twijfelpunt; stationair draait de motor zo zacht (700 rpm) dat hij bij gasgeven eerst dreigt stil te vallen, tegelijk zie je een duidelijke dip in de verlichting, alvorens hij oppakt.
Heeft iemand al ervaring met dakdragers ??
--------------wordt vervolgd-------------
update maart 2011
Ervaringen uit de afgelopen winterperiode:
De kachelinstallatie is uiterst zwak ! En de termostaat-instelling klopt totaal niet met de draaiknop.Bij mijn SEAT werkte de CLIMATIC uitstekend,het kan dus wel !!
Maar "volgens de computer is alles goed dus we doen er niets aan".
Sinds de winterperiode ook luid schurende remmen.
De dealer doet hier ook niets aan ! Achterrem-schijven zien er zeer gegroefd uit !!En dat al na 12000 KM .Afstelling van de motor wederom laten controleren ivm slecht oppakken, antwoord monteur:"de computer zegt niets dus alles is goed"! (makkelijk beroep zo).
ingeleverd
Na de 30.000 beurt loopt de motor als een zonnetje, gem verbruik nu ruim 1:17.
Verder geen enkel technisch probleem. Alleen het moeizaam instappen gaat steeds meer irriteren. Derhalve bij 49000 ingeruild op een Golf VI 1.2TSI.Dit uitsluitend vanwege meer ruimte.
Aan de Polo een uitstekende auto gehad !!!