Volkswagen Polo 1.2 TSI 105pk Highline (2011)

Volkswagen Polo 1.2 TSI 105pk Highline (2011)

UitvoeringPolo 1.2 TSI 105pk Highline
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Lang wachten wordt beloond!

Op 8 januari 2011 bestelde ik een VW polo die uiteindelijk op 13 juli 2011(!) werd geleverd. De keuze is uiteindelijk gemaakt, waarbij ik in het voortraject ook naar de volgende auto's heb gekeken: BMW 1-serie, VW polo BM, Volvo C30, Seat Leon TDI. Aangezien ik meer woon-werk km's ging maken, waren de totale maandlasten bij meer rijden een belangrijke factor.

VW polo 1.2 TSI DSG Highline
-winterpakket & licht en zichtpakket
-multifunctioneel stuurwiel
-trekhaak
-instaplijsten

Al met al een heel complete auto, waarbij alleen de asbak en Xenon verlichting niet op de lijst waren aangekruisd.

Interieur:
De eerste indruk was erg goed. De afwerking is van een hoog niveau. Alle knoppen zitten op logische plaatsen. Minpuntje vind ik de adapter voor de mobiele telefoon die immers per bleutooth met de auto verbonden wordt. Het panoramadak is echt een aanrader, aangezien het een heel ruimtelijk gevoel geeft in de auto.

Extrerieur:
Zie de foto's en beoordeel zelf. Ik vind het een bescheiden, maar erg mooie auto. Het lijnenspel is wat spannender dan dat van de huidige golf.

Rijeigenschappen:
Mijn vorige auto was een SEAT Leon sportstyle en die was duidelijk straffer afgeveerd. Nu was dat net het punt waarvan ik achteraf een beetje baalde. Het is leuk de auto af en toe door de bochten te gooien, maar comfort is toch ook wel heel belangrijk.

De polo is dus ondanks het sportonderstel duidelijk minder strak afgeveerd. Het nodigt nog niet uit om door de bochten te jagen. Daarvoor voelt iets week aan, maar ligt verder prima op de weg. Ook bij hogere snelheden.

Wat me verder opviel was de stilte binnen tijdens het rijden. Pluspunt ten opzichte van de Leon.

De aandrijflijn is in balans en de combinatie van de 1.2 TSI motor met de DSG versnellingsbak is een hele mooie. Rustig cruisen over de wegen of de bak in de S-stand en gummen. Het kan allemaal. De overgangen tussen de versnelling zijn nauwelijks merkbaar. Een enkele keer voel je een schokje wanneer de bak iets langzamer reageert. Maar al met al niks dan lof.

Verbruik valt me tot nu toe iets tegen. Zie verbruiksmeting.

Elke dag genieten

Inmiddels zitten de eerste 10.000km er op. Eerst even mijn kritiek punten: ik heb het gevoel dat de auto licht naar links trekt, dus een keer uitgelijnd moet worden. Het verbruik van de auto blijft een beetje achter op de verwachtingen die ik er van had. Misschien is de afstand woon-werk verkeer met 32km enkele reis te kort om echt goede resultaten te halen. Het verbruik ligt nu meestal rond de 1:16.

Verder niets als lof over de auto. Het is echt elke dag een genot om in te rijden. De winterbanden met RIAL Milano velgen zijn gemonteerd. Dit heeft wel invloed op de rijeigenschappen van de auto. Met de orgineel gemonteerde velgen en banden stuurt de auto strakker en is het contact met de weg beter.

Probleemloos de winter door

Over de laatste 5000km vallen weinig bijzonderheden te melden. Eigenlijk zijn deze zonder problemen verlopen.

Praktische opmerking: Bij de aanschaf heb ik meteen een trekhaak laten monteren. Nu is het zo dat de steun waarop de contactdoos zit gemonteerd het laagste punt is en dat deze bij een stoeprandje nog wel 'ns de bodem raakt. Het gevolg hiervan is dat de steun wat verdraaid waardoor je de stekker niet meer in de contactdoos krijgt. Op zich makkelijk zelf te verhelpen, maar toch iets waar je niet op zit te wachten.

Nu bijna de gewone banden weer gemonteerd kunnen worden heb ik nog snel een foto gemaakt van de Polo met de winterbanden en zal deze aan de review toevoegen.

Het verbruik is de laatste maanden wat hoger, omdat er geen woon-werk kilometers gemaakt worden.

Rijeigenschappen zijn nog altijd super, dus het genieten gaat gewoon verder.

7,5

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo