Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion Comfortline (2010)

Volkswagen Polo BlueMotion
Volkswagen Polo BlueMotionVolkswagen Polo BlueMotionVolkswagen Polo BlueMotionVolkswagen Polo BlueMotionVolkswagen Polo BlueMotionVolkswagen Polo BlueMotionVolkswagen Polo BlueMotionVolkswagen Polo BlueMotionVolkswagen Polo BlueMotion

UitvoeringPolo 1.2 TDI BlueMotion Comfortline
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

In juni 2010 een nieuwe Polo Bluemotion besteld bij van Mossel in valkenswaard. Eind oktober kregen we het bericht dat de Polo binnen was. Afspraak gemaakt om de auto op zaterdag op te halen. De woensdag ervoor krijg ik het bericht van de dealer dat de auto zaterdag niet afgeleverd kan worden, reden RDW geeft geen kentekens af. Ik vond dit vreemd, gebeld met RDW, deze gaven aan wel kentekens af te geven. Verhaal gehaald bij van Mossel, deze hadden geen tijd om de auto af te leveren, vandaar deze leugen. Ik ben naar de garage gegaan en gevraagd of ik de auto kon zien, uiteindelijk de auto gevonden achter op het terrein, blijkt deze verkeerd besteld te zijn zonder getinte ramen achter. Deze hebben ze uiteindelijk overgeplaatst van een andere Polo. Na een aantal onvriendelijke gesprekken met de garage werd de Polo uiteindelijk toch op zaterdag afgeleverd. Bij aankomst van aflevering zag ik een kras op de voorbumper zitten, deze had de garage over het hoofd gezien. Uiteindelijk heb ik de Polo de woensdag erna weer weggebracht zodat de bumper opnieuw gespoten kon worden.

Tot juli 2011 ongeveer 12000 km gereden zonder problemen. De problemen begonnen op vakantie in Italie, er begint een lampje te branden, naar garage gereden conclusie EGR klep stuk, deze moet vervangen worden. Uiteindelijk 2 weken bezig geweest om de auto te laten maken in Italie, voor 150 euro gebeld naar volkswagen mobiliteit, medewerking lijkt nergens op, voor 400 euro kosten gemaakt aan vervangende auto en taxikosten. In Nederland diverse brieven moeten schrijven naar Pon om een deel van de onkosten terug te krijgen. Dealer van Mossel helpte mij niet en verwees me naar Pon toe.

Uiteindelijk was de nieuwe EGR klep niet goed gemonteerd in Italie. Ondertussen was de brandstofpomp gaan fluiten, deze is vervangen. Diverse keren bij de dealer geweest omdat de auto koelvloeistof verbruikte of lekte, oorzaak is nooit gevonden bij van Mossel.

Uiteindelijk ben ik naar een andere dealer gegaan voor de 20000 km beurt. Deze constateerde dat de brandstofpomp niet goed is gemonteerd, deze is opnieuw vervangen. Uiteindelijk is deze altijd blijven fluiten.

Bij de 60000 km beurt weer problemen:
Waterpomp lekt, moet vervangen worden, EGR klep lekte olie, diverse lekkage in motorruimte, band schuin afgesleten kosten 1200 euro voor een auto van nog geen 3 jaar oud. Uiteindelijk zelf 300 euro moeten betalen na coulance.

In totaal ben ik in 3 jaar tijd wel 20 keer bij de garage geweest.

De Polo rijdt erg fijn is een mooie auto om te zien, rijdt 1 op 20 gemiddeld.

Helaas is de betrouwbaarheid en de service onvoldoende.

Toch maar weer een japanner gekocht.

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo