Volkswagen Passat Variant 1.9 TDI 115pk Highline (1999)
Uitvoering | Passat Variant 1.9 TDI 115pk Highline |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Perfecte reisauto die gemaakt is voor veel kilometers maken. Veel ruimte, veel comfort en genoeg vermogen en trekkracht. Ik heb de Highline uitvoering met standaard (half)leren bekleding met alcantara bekleding, na 2 ton nog steeds in nieuwstaat. Verdere (fabrieks)opties: stoelverwarming, regensensor, alarm, 16 Inch Ronal velgen.
Pluspunten: Motorvermogen en trekkracht, zeer zuinig (1 op 19 haalbaar, gemiddeld 1 op 16/17), veel ruimte en comfort.
Minpunten: achtersproeier heeft te weinig power om de ruit nat te maken, wollige voortrein, dure onderhoudsbeurten dealer.
Ik rij zo"n 30/35000 per jaar en we zijn nu twee keer ermee op vakanie geweest (totaal 11000 km) en geen centje pijn. Geen olieverbruik, bij hoge kruissnelheden (+160km/h) nog steeds zuinig (1 op 13).
Geen, auto is ex lease en na aanschaf zijn remschijven en blokken voor vervangen. Verder naast gebruikelijk onderhoud wat lampjes en wissers, meer niet.
Problemen zijn niet zozeer het onderhoud, alswel de kosten die de dealer in rekening brengt. Bijvoorbeeld 50 euro voor vervangen asbaklampje!