Volkswagen Passat Variant 1.9 TDI 110pk Comfortline (1998)
Uitvoering | Passat Variant 1.9 TDI 110pk Comfortline |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 1998 |
De auto is zeer prettig om in te rijden. Hij is zeer breed inzetbaar en ik vind dat het model er goed uit ziet. Het verbruik van 1:15 met automaat en altijd de airco aan vind ik acceptabel. Door het maximale trekgewicht van 1600kg is het ook een goede caravan trekker. De auto was relatief duur in aanschaf tov vergelijkbare auto"s. De technische kwaliteit van de auto valt mij tegen. Ik heb in vier jaar veel reparaties gehad (zie hieronder). Om die reden zal ik bij een volgende auto niet weer voor VW kiezen. De degelijke uitsraling die de auto heeft en de prijs die VW aan de auto koppelt worden in de praktijk door de betrouwbaarheid niet waar gemaakt. Ter vergelijk een toyota starlet die wij in 1987 nieuw kochten heeft in de 14 jaren (100000 km) die wij hem hebben gehad 1 reparatie gehad aan de brandstoftank.
portiersloten achter
vooruit spontaan gescheurd
katalysator
hydraulische spanrol met gevolg schade door breuk- geribde riem
regelenheid klimatronik
cruise control
homokinetische koppeling
sensor koelvloeistof
portierslot bestuurder
verlichtingsschakelaar bagage ruimte
Zowel remvoeringen als alle schijven bij 115000 km vervangen(schijnt normaal onderhoud te zijn).
Bij 115000 km bleek dat de olie van de automaat al sinds de aflevering te hoog is. Wat voor schade dit heeft aangericht moet ik nog afwachten.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee