Volkswagen Passat Variant 1.9 TDI 100pk Comfortline (2002)
| Uitvoering | Passat Variant 1.9 TDI 100pk Comfortline |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2005 |
| KM-stand bij aanschaf | 135.101 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Ik ben inmiddels zo’n twee maanden in het bezit van deze auto. Hoewel dit nog te kort is om een uitgebreid oordeel te geven (met name over de betrouwbaarheid en de gebruikskosten), heb ik wel een zeer positieve indruk van deze auto gekregen.
Met name de luxe aankleding bevalt prima. De stoelen zijn zachter dan ik van Volkswagen gewend ben, maar bieden voldoende steun. Verder biedt de auto een zee van ruimte, zowel voor als achterin. Hetzelfde geldt voor de - mooi afgewerkte - kofferruimte.
Ondanks mijn twijfels vooraf over de motor (is 100 pk voor een auto van ruim 1400 kg wel genoeg?), blijkt deze in de praktijk ruim voldoende te presteren. Alleen bij inhalen vanaf 80 / 100 km/u mis ik af en toe de ’duw in de rug’.
De auto is uitgerust met een regensensor die wat al te enthousiast de ruitenwissers activeert. Al na enkele regendruppels wordt de voorruit schoongeveegd.
De zuinigheid heeft mij positief verrast. Ik haal, zonder er moeite voor te doen, 1:18.
Update 14-05-2007:
Na ruim 2 jaar en 50.000 km bevalt de auto nog steeds uitstekend. Afgezien van de hieronder genoemde kleinigheden heb ik (nog?) totaal geen problemen gekend met deze auto.
Problemen zijn er nog niet geweest, wel wat kleine onvolkomenheden, zoals:
- veiligheidsgordels voorin rollen te langzaam op;
- condens / vocht in rechterachterlicht;
- asbak achterin wilde niet meer dicht;
- reservewiel is niet op spanning.
Deze puntjes zijn netjes door de dealer onder garantie verholpen.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Volkswagen Passat

Deze Volkswagen Passat W8 heeft in 350.000 kilometer vast veel geld gekost - Liefhebber gezocht

Volkswagen Passat Variant 1.9 TDI – 2002 – 903.317 km – Klokje rond

Test: Jaguar XJ - VW Passat - Kia Cee'd - Opel Corsa

Volkswagen Passat Variant 1.9 TDI 100pk Trendline (2001)