Volkswagen Golf Variant 1.8 90pk CL (1996)

Volkswagen Golf Variant

UitvoeringGolf Variant 1.8 90pk CL
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2010

Nadat ik node afscheid had genomen van mijn Peugeot 406 2.0, was ik op zoek naar een goede vervanger. Op zich lastig, ik was verwend met het comfort en de rij-eigenschappen van de 406.Maar daar kwamen grote kosten aan, dus: goodbye Peugeot.....

In eerste instantie was ik op zoek naar een kleine auto voor woon-werkverkeer. Ik schrok van de kwaliteit van de auto's die ik voor mijn, beperkte, budget van 1500 euro aantrof. Tot ik via-via op de Golf stuitte.
Carosserie zag er, op wat kleine gebruikerssporen na, zeer goed uit. Motorisch ok, alleen maakte het lager van de dynamo behoorlijk lawaai. Ik zou daar nog wel een tijdje mee kunnen rijden, werd gezegd. Het lawaai werd echter steeds heftiger. Bij een bezoek aan de garage bleek de pomp van de stuurbekrachting defect. Daar had ik niet langer mee moeten blijven rijden.Kosten 450 euro Kosten via de sloop: 220 euro. De auto reed daarna prima. Ik kon aan mijn gewenningsperiode beginnen. Het was allemaal wat kleiner, wat stugger, wat spartaanser dan de Peugeot. Maar verder wel ok.

In de winterse periode van december 2010 liet de kachel het afweten. Uitgerekend bij de heftige winterse buien van net voor de kerst!! Krabben aan de binnenkant en linke soep dus!
Kosten: 100 euro (via de sloop)
Ik kan nu hoop ik voorlopig zonder noemenswaardige kosten verder!!
Word vervolgd.

6,0