Volkswagen Golf C Diesel (1985) #2
Uitvoering | Golf C Diesel |
Bouwjaar | 1985 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Heb deze Golf van eind maart 2008 in mijn bezit.Hij is van 16/10/1985.
Wou een goede betrouwbare auto hebben die niet al te veel verbruikt, en het moest een diesel zijn.
Deze Golf kwam van oudere mensen en ging tot vorig jaar altijd op onderhoud.
Ben er heel tevreden over.
Er is één nadeel, het is een 4 versnellingsbak en de 5de versnelling mis je wel als je op de autostrade rijd rond 120 a 130 km/h.
Heb deze zomer (2008) iedere weekend van Antwerpen tot ardennen gereden met mijn Golfje dit heeft hij perfect gedaan hij gaat zelf nog tegen 110ÃÂÂ 115km/h de bergen op.
Is gewoon een zalige, zuinige en betrouwbare auto.
Heb eind november KARMANN VELGEN GEKOCHT.
UPDATE 09/07/2009:
________
De velgen zijn er ondertussen terug afgesmeten en de originele staan er terug onder.
Verder heb ik hem nog eens een goed nazicht gegeven om vlekkeloos weer om de week heen en terug naar de Ardenne te rijden in de zomermaanden.
In augustus ga ik ook eens cruisen in het Belgisch-Duitse Eifelgebergte. :)
MOTOR/ 1.600 cc Diesel 40KW/52PK
VERBRUIK/ 5-6l/100km
-Hij heeft een beetje olie verlies.
-Heb begin mei 2008 een lek gehad aan een rempompje van achter, ik heb ze ineens langs de twee kanten vanachter laten vervangen.
-Bij het dichtslagen van de motorkap is de gril in twee gebroken voor €10 heb ik er een nieuwe gevonden op de sloop.
-Eind september 2008 brande mijn gewone lichten niet meer, maar mijn phare en standlichten werkte nog wel. Heb zelf het probleem proberen te zoeken maar heb het niet gevonden. Ik heb hem dan binnen in de garage gedaan. Uiteindelijk gaf de ruitenwisserschakelaar kortsluiting en heeft zo mijn zekeringskast stuk gemaakt.
Een nieuwe zekeringskast, schakelaar en wat werkuren hebben mij een factuur van €418 opgelevert.
-Heb in oktober 2008 nieuwe remblokken gestoken.
-Heb probleem met rechter voor pinker. Soms werkt hij soms niet. Dit komt omdat het pinkerdoosje helemaal verroest is en het een slecht contact geeft.
-De olielek behoord tot het verleden. Heb een paar weken geleden een nieuwe pakking gestoken. Hij verbruikt nog steeds wat olie maar hij lekt toch niet meer.
25/05/10
____________________________________________________________________
UPDATE 25/05/10
En de Golf blijft maar verder bollen ... Ondertussen ben ik de 190.000 km gepasseerd. Zonder grote problemen. De golf blijft dagelijks zijn 50km ongestoord rijden. Hop naar de 200.000km en zijn 25ste verjaardag binnen een paar maanden!!
07/10/10
De Golf heeft deze zomer weeral prima gereden. In het totaal meer dan 5000km op 3 maanden.
Het enigste probleem dat ik had is één keer dat mijn remmen wegvielen omdat deze oververhit waren (de buitentemperatuur was toen 35 graden). Na een kwartier te laten afkoelen werkte alles terug piek fijn !