Volkswagen Golf 2.0 TDI 150pk Highline (2013)
Uitvoering | Golf 2.0 TDI 150pk Highline |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Balans na 4 maanden
Heb nu 4 maanden in de Golf-7 gereden en zeker geen spijt gehad van deze keuze.
Hoe rijdt hij?
De Golf-7 rijdt heerlijk, comfortabel zonder een zwabberbak te zijn.
Schijnbaar zit er een sportonderstel onder, dat is standaard bij het type velg dat eronder zit.
Hij is niet stug, maar ligt toch strak op de weg.
Stoelen zitten goed en heb met mijn 1.96m meer dan genoeg ruimte.
Van binnen:
Het dashboard is zwart kunststof en tja typisch VW, strak en praktisch. Zitten wat led-strips hier en daar om de boel wat op te vrolijken, maar het zal in de ogen van sommigen wel "saai" zijn.
Ik zat laatst in een nieuwe Opel Astra en dat dashboard leek net een soort toetsenbord, sloeg nergens op en zag er niet uit, doe mij maar VW-saai dan ;-)
Ook geen piepjes of kraakjes.
Motorisch:
De 150pk TDI vond ik standaard een beetje tam, ik denk dat de anti-sjoemel-software erin zat...
Dus naar mijn grote vriend bij JB-autoservice en laten tunen naar ongeveer 200pk en 435NM koppel.
Daarna reed hij een stuk vlotter zonder echt opgefokt over te komen.
Grote verschil met mijn oude Polo is dat de Golf wat later op stoom komt, maar veel langer doortrekt.
Het motorblok is exact hetzelfde als dat van de GTD, alleen er zit een kleinere turbo op.
Eigenlijk ben je gek als je een GTD koopt voor 7000 euro meer.
Voor 2000 euro heb je een turbo upgrade en tuning waarmee je 240pk hebt zonder het extra gewicht en de duurdere verzekering van de GTD.
Of je moet het GTD-uiterlijk heel mooi vinden...
Verbruik:
Ik rij vooral snelwegkilometers buiten de spits dus het verbruikt is misschien niet representatief maar zit tussen de 1:20 en 1:22 gemiddeld.
Ik denk dat bij meer stad- en filegebruik de 1:18 - 1:20 makkelijk haalbaar is, ook met een tuning.
Kosten:
De kosten kan ik nog weinig over zeggen, wegenbelasting is duur natuurlijk, want Nederland haat zuinig rijdende auto's.
Een VW is niet extreem goedkoop in onderhoud, maar goed onderhouden gaan ze wel lang mee.
Minpunten:
Wat ik jammer vind is dat er geen parkeersensoren opzitten, mag tegenwoordig best standaard.
Hij is ook erg gevoelig voor steenslag, dat neusje is een soort steenslagschep en helaas zie je dat ook.
Hij zou onderin iets meer pit mogen hebben, kan natuurlijk zijn dat ik verwend ben door mijn Polo die vanaf 1750 toeren af begon te trekken.
Conclusie:
Al met al dik tevreden, hij rijdt lekker, is na tuning lekker vlot en blijft toch zuinig.
Je wordt doodgegooid met Golf-7's op de Nederlandse wegen, maar misschien is dat ook met een reden.
Verkocht ivm lease
Helaas met pijn in het hart heb ik mijn Golf onlangs weer verkocht.
De reden is een carrière switch waar o.a. een leaseauto bij hoorde.
Om dan een Golf voor de deur te hebben die elke maand 200+ euro kost met alleen maar stilstaan is dan niet handig.
Heb ook wat foto's toegevoegd, zo stond hij erbij, mooi strak zoals het hoort.
Heb hem bijna een jaar gereden en ben nog steeds heel positief. Helaas is de anti-diesel hetze aan het doorslaan dus zien we over een tijdje misschien helemaal geen diesels meer. Ondanks dat ze veel zuiniger zijn dan benzine en de uitstootverhalen zijn ook beetje gebaseerd op de diesels van 20 jaar geleden.
Over de Golf, jaar gereden en 0 problemen!
Snel, zuinig, comfortabel, mooie strakke auto!
Standaard beetje tam, maar met een chip gewoon lekker cruisen.
Een aanrader voor iedereen die redelijk wat km's maakt en niet dagelijks een heel gezin hoeft mee te slepen.
Mijn leasebak wordt trouwens de nieuwe Polo, alleen geen diesel meer ;-)
PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Volkswagen Golf 2.0 TSI GTI Performance Virtual ACC 245PK
- 2017

Volkswagen Golf Variant 1.2 TSI Highline | Panoramadak | Xenon | Keyless | Autom. Airco | Cruise Control | Park Assist | PDC | LMV | Privacy Glass | Nieuwe APK
- 2014

Volkswagen Golf 1.0 TSI COMFORTLINE