Volkswagen Golf 1.9 TDI 150pk Highline (2001)
Uitvoering | Golf 1.9 TDI 150pk Highline |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Ik ging een nieuwe auto bestellen. Het zou een golf worden had ik al besloten. Het moest een snelle worden. Ik ging voor de V5. ’Wacht nou effe’ zei mijn dealer geheimzinnig. Ik krijg volgende week wat binnen... Dit was augustus vorig jaar. Ik een week later weer langs. Komt ie met die 150 pk diesel aanzetten. Ik zeg ik wil die V5, hij zegt rij eerst maar een stukkie. Gedaan, en direct was ik verkocht. Wat een brute kracht. Daar krijg je spijt van, vertelde een collega met IVA achtergrond. ’ 6 bak, je schakelt je suf, aan-uit motor etc. En toch moest ik hem hebben. Nu, een 3/4 jaar later nog steeds elke dag met plezier achter het stuur. Ik heb een 3 deurs versie met 16 inch 205 banden en velgen, en hij is 30 mm naar beneden, rijdt wel ietsje stugger, maar nog steeds best. En hard dat ie gaat... Maar iedereen kan er in rijden, als je normaal rijdt merk je nergens dat het zo"n snel ding is. Alleen andere Golfrijders met oog voor detail zien hem voorbij gaan en valt het op. Hij trekt als een beest en is redelijk zuinig. Als je normaal rijdt is ie superzuinig, maar als je altijd normaal rijdt is dit niet jou auto..