Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE (2015)
Uitvoering | Golf 1.4 TSI GTE |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
VW Golf GTE Carbon
Sinds begin oktober rijd ik de GTE. Half september besteld. Snel geleverd omdat de auto in de gewenste configuratie bij de plaatselijke dealer stond.
Auto heeft de kleur Carbon Steel Grey. En voorzien van Executive Plus pakket (Discovery Pro), 18" Nogaro, Panorama schuifdak, Spiegelpakket en zijruiten en achterruit 65% getint. Door dealer nog afneembare trekhaak laten monteren. Netjes weggewerkt, niets van te zien.
Eerste ervaringen zijn zeer positief. Goede rijeigenschappen, veel comfort, snel en ook zuinig. Mijn dagelijkse ritten verschillen erg in te maken kilometers. Soms 30km maar soms ook 175km. Ik rijd zoveel mogelijk elektrisch. En als ik meer moet rijden dan rijd ik in de bebouwde kom elektrisch en buiten de bebouwde kom in GTE-stand. Ik laad de auto elke nacht thuis onder de carport. En heb ook de mogelijkheid om een openbare laadpaal voor mijn kantoor te gebruiken.
Om een indruk te geven: bij de laatste tankbeurt ging er 38L benzine in op een afgelegde afstand van 1.022km, een gemiddeld van 1:26,9. Ongeveer de helft van deze afstand is elektrisch afgelegd. Ik moet ook eerlijk bekennen dat het een beetje een sport is geworden om zo veel mogelijk kilometers op een tank benzine af te leggen!
Bij volle accu leg ik ongeveer 35km af. En dan moet het verwarmingssysteem met airco ook uitzetten. De beloofde 50km lukt niet.
De ergonomie van het dashboard is erg goed. Goede zitpositie en prettige en veel steun bieden sportschoenen. Ook het panoramadak geeft veel licht in de auto. Het navigatiesysteem werkt goed en snel. Ook de spraakcommando's voor telefoon en navi werken erg goed. Wordt allemaal vlot opgepakt.
Ik heb wel de indruk dat de voorbanden, Continental ContiSportContact 5, het niet erg lang gaan volhouden. Op mijn vorige auto zaten ze ook en moest ik al bij 14.000km vervangen. De GTE heeft zoveel koppel dat de banden het behoorlijk zwaar hebben.
Als er bijvoorbeeld dagelijks meer dan 150km met deze auto wordt gereden, zonder tussentijds te laden, rijd je in verhouding te weinig elektrisch en stijgt het verbruik enorm. Dan is een hybride-auto, gezien de beperkte elektrische actieradius, minder interessant.
Tot op heden heb ik geen enkel probleem met de auto gehad. Ik den dus ook zeer tevreden met de keuze die ik heb gemaakt. Het is elke dag weer een feestje om met de auto op pad te gaan!