Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE (2014)

Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE (2014)

UitvoeringGolf 1.4 TSI GTE
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2015

GTE

• 862 km

De GTE nu 2 weken in mijn bezit.
Ik spring van de hak op de tak en schrijf wat me het eerst invalt.
Tja die 50 km die beloofd werd is natuurlijk niet haalbaar .Maar ik krijg de accu niet verder dan 37 km geladen wat dus in de praktijk maar een 23 tot 25 km is en dat is eigenlijk te weinig.
Goed nu is woon-werk maar amper een 2 km, maar toch niet wat men beloofd heeft.
VW en de dealer weten niet hoe dit kan en ze weten ook niet hoe je nu het meest zuinig kunt rijden.Is dat accu gebruiken, accu bewaren of.......Dan maar de cursus gaan doen van de ANWB, die is gratis voor GTE rijders.
Maar goed nu over de GTE zelf.
Leer in laten bouwen en natuurlijk een navigatiesysteem mag niet ontbreken.
De stoelen zitten goed, stuur ligt goed in de hand.Druk je de GTE knop in dan stuurt de auto zwaarder maar dat is dan ook alles.
Ik snap best dat een GTE niet als een sportieve auto "mag"klinken maar ik mis toch wel enige beleving, enig geluid.Het kunstmatige geluid via de speakers , dat is het ook niet.
Puur mijn beleving, maar mijn vorige auto,s( BMW M5 ja de 10 cilinder) en mijn vorige auto een 3,2 Audi A4, leverde voor mij een leuke klank. Als auto liefhebber mag er van mij meer geluid uitkomen.
Het electrisch rijden gaat prima, je kunt makkelijk met het verkeer mee.De wielen, nu 17 inch ,zou ik zeker vervangen voor 18 inch.Maar dit is een "proef"jaar en als het bevalt ga ik toch overstappen op de Passat GTE die in de zomer komt. Nu is de Golf te klein zeker als je wat spullen moet meenemen.
De LED verlichting doet prima zijn werk.Genoeg licht.Inde portieren en in de dorpels een blauwe LED.Leuk detail had niet gehoeven van mij.
Tja nog geen 1000 KM gereden en de auto is nog als nieuw.
Eenmaal op benzine is de Golf niet echt zuinig, maar dit zal nog veranderen.
De flippers aan het stuur werken maarwel met enige vertraging.
Over weer 1000 km meer ervaringen

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf