Volkswagen Golf 1.6 16V Comfortline (2002)
Uitvoering | Golf 1.6 16V Comfortline |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Golf 4 1.6 16v bcb
Vorig jaar 31 augustus 2019 deze golf mk4 aangeschaft als eerste auto.
Bij aanschaf had de auto ongeveer 245000 aan kilometers gereden. Best een hoop voor een oude golf maar de auto zag er goed uit voor de leeftijd. Van binnen erg netjes alle elektronica werkte naar behoren. Van buiten was de auto op een paar blanke lak plekjes na nog heel mooi rood van kleur wat die overigens nog steeds is.
De 17 inch lichtmetalen velgen zaten al onder de auto toen ik hem kocht.
Na de proefrit overstag gegaan en de auto aangeschaft. Na een maand gebruik de auto langs de garage gebracht om de actuele staat van de auto te bepalen. (misschien op de dag van de proefrit moeten doen, maarja aldoende leert men)
Wat bleek waterpompje lek accu was aan vervanging toe en nog een paar dingetjes.
Uiteindelijk bedrag was rond de 700 euro aan onderhoud toch maar geïnvesteerd op advies van de garage dat het nog prima waard was om onderhoud uit te voeren.
Nu bijna een jaar en 25000km verder heeft de golf me nooit laten staan en me altijd overal heen gebracht 2 keer in 25000km de koelvloeistof wat bij moeten vullen. Verder is het echt een top auto in gebruik. Je hoort en ziet vaak dat het Olieboten zijn nou verbuikt die van mij geen druppel olie zelfs na de groote hoeveelheid kilometers niet.
Nou ben ik ook er zuinig op mijn golf. Rij altijd netjes de motor warm voor ik hem echt op zn staart trap.
Wat me ook verbaasde was de kracht wat het motortje nog bezit naar 18 jaar en zoveel kilometers.
Hoop nog een aantal jaar van deze auto te mogen genieten. In het jaar dat ik hem heb heb ik wat lichte aanpassingen gedaan.
Zwarte grill voorin de auto geplaatst de onderste bumper grillen opnieuw zwart gespoten. Achterlichten getint. En het interieur voorzien van de luchtroosters van een vw bora.
Dit is natuurlijk allemaal persoonlijke smaak. Probeer hem verder zo origineel mogelijk te houden.
Tevens heb ik de blanke lak wat los liet weer dicht kunnen maken zodat het niet verder los kon laten.