Volkswagen Golf 1.4 TSI 140pk ACT Highline (2013)

Uitvoering | Golf 1.4 TSI 140pk ACT Highline |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
Aankoop
De zoektocht naar een leuke tweederhands auto, die iets groter en luxer is dan mijn peugeot 107. Liefst een beetje betrouwbaar en zuinig.
Mijn eisen: airco, elkt ramen, centr verg, groot genoeg voor 4 personen (4deurs).
Budget ligt hiervoor rond de 14k, na een beetje speuren op diverse site's (waar ik helaas niks goeds vond).
besloten om een kijkje te nemen bij onze vaste garage. Deze heeft diverse VAG auto's en andere luxere auto's, vanuit ervaring bieden ze hier geweldige service etc.
Gezeten in een audi a3, maar deze had harde stoelen die je nauwelijks kon verstellen (aangezien ik 1.90 ben wel belangrijk). Nog een andere a3 bekeken met andere stoelen, maar ik liep er niet warm voor. Ook nog een Mercedes A klasse automaat bekeken, maar hierover zijn diverse zaken te vinden zoals problemen met de automaatbak en elektronika.
Tot slot plaats genomen in 3 golfjes 7:
1x
In de gte (deze was boven het budget wat ik wilde uitgeven). Verkoper raade me de auto af, hij zei dat dit nog in de vroege ontwikkeling van de overstap naar hybride/elektrisch is. En hier nog dus ook veel kinderziektes in zijn te vinden. En in de wintermaanden vriezen de kabels vast aan het contact.
1x
In de 1.4 tsi 122pk, deze was al rap genoeg voor mij. Maar helaas was deze al gereserveerd. Uitvoering was bijna hetzelfde als de 3e maar had 2 opties minder, wel sprak de blauwe kleur mij aan. De verkoper zegt nog exact dezelfde binnen te krijgen maar had wat meer gelopen.
1x
In de 1.4 tsi 140pk, deze ging echt al als een speer. Heel luxe uitgevoerd met comfortstoelen met stoelmassage, xenon verlichting met dynamische bochten verlichting, verwarmtepakket etc.
Ook deze kleur sprak mij aan in Tungsten grey. Deze auto was altijd netjes in de garage gezet en met de hand gewassen dat was ook te zien want er zat geen deukje of krasje in en de rubbers zijn nog als nieuw. Ook was de auto dealer onderhouden in Duitsland en was de km stand aantoonbaar met duitse papieren en de TÜV regristratie. Besloten deze dan ook te kopen.
De golf werd netjes binnen een week afgeleverd met een Nederlands kenteken en een grote beurt + complete check up.
Eerste indruk
De eerste km'ers gemaakt in de Golf.
Deze zijn erg goed bevallen, zowel de korte als lange ritten. Ook het verbruik bevalt me prima met binnendoor 1op14, 5 en snelweg 1op18.
Tot dusver is er alleen 1 h7 lampje kapot gegaan van de bochtenverlichting.
Verder merk je dat alles kwalitatief goed zit en je in een degelijke auto zit, de diverse opties zijn wel nog allemaal wennen daar mijn oude auto deze allemaal niet had.
Ik heb nog andere velgen eronder gezet 18inch zoals op de foto is te zien. Er komt nog een spoiler op, andere tankdop, roosters bij achterzijruitjes. En er komt nog een andere uitlaat/kleppensysteem op (bekijken war mooier geluid geeft).
Hierover meer in de volgende review.