Volkswagen Bora 1.9 TDI 100pk (2001)
Uitvoering | Bora 1.9 TDI 100pk |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Ik heb de auto bijna vier jaar geleden als lease-auto nieuw gekregen.
De motor trekt goed, vooral bij lagere toeren, slaat nooit een slag over en maakt niet teveel geluid. Het brandstofverbruik ligt laag (ongeveer 5,5 tot 6.5 liter per 100 km).
De volautomatische airco werkt uitstekend. Het interieur blijft goed op temperatuur. De airco maakt weinig geluid. Beslagen ramen zijn zo schoon.
De auto remt prima, trekt noch naar links, noch naar rechts.
De auto schakelt gemakkelijk.
Bij inparkeren is de auto overzichtelijk, zodat dit weinig problemen oplevert.
Het comfort en de ruimte binnen vallen eigenlijk een beetje tegen voor deze prijsklasse. Dat is gelijk ook een van de weinige minpunten.
Alle bedieningsorganen zijn gemakkelijk te vinden en werken storingsvrij.
De auto heeft een flinke bagageruimte. Het is gemakkelijk bagage in en uit de auto te tillen.
De dealer is erg behulpzaam en servicebereid.
Problemen heb ik nauwelijks gehad. Zeker wanneer ik andere my-reviews lees valt mij op hoe goed deze auto is.
Het beste onderdeel is ongetwijfeld de sterke, soepele en betrouwbare 1.9 TDI.
De auto heeft een keer een storing in de airco gehad (bleek een kleinigheid te zijn).
Vervelender was een storende chip in het motormanagement waardoor de motor bij iedere hobbel inhield/afsloeg.
Verder heb ik werkelijk niets gehad, zelfs geen nieuwe accu, alleen wel een paar nieuwe banden en lampjes.