Volkswagen (2013)
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Super camper
Fijne wagen, alle gemakken en snufjes standaard aanwezig.
Hefdak gaat makkelijk, slaapbank is even proberen maar dan lukt het ook.
Het keukenblok hebben we zelf gemaakt van een Ikea ladenkast. Inmiddels eerste weekeind weg ervaren en dat was top.
Verbruik valt wat tegen maar het is ook een zware wagen. De standkachel is pure luxe.
De eerste 12000 Km
Eerste langere reis gedaan. 2700 Km naar Bretagne op en neer.
Heerlijk rijden, prima wagen. Rijdt uitstekend, de 140 Pk motor is lekker en voldoende. 6 versnellingen maakt het geluid in de auto zeer dragelijk. 2000 toeren bij 116 Km/h, verbruik dan rond de 1 op 12,5-13.
Berg omhoog geen enkel probleem meestal hoef je niet eens terug te schakelen.
Camper gedeelte fijn: hefdak zorgt voor ruimte, helaas ook kou als het koud is maar dat kan je goedmaken met de standkachel.
Van bank naar bed en terug blijft een lastige rugbreker.
eerste onderhoud
De eerste keer onderhoudt bij VW viel wat tegen.
remblokken, airco software update....??, olie enz, allemaal normaal maar nu blijkt het twee massa vliegwiel ook versleten en dat wordt een 1600 Euro reparatie. Geen garantie dus tja.....
1 jaar
Na 1 jaar nog steeds bijzonder tevreden.
Deze zomer een reis van 2 maanden en 10.000 Km gereden, probleemloos! Tot nu toe 0,0 olieverbruik, maar ik rijd ook nooit korte ritten.
Oh op de vraag wat voor motor: 2.0 Tdi 103 Kw (140 Pk).
Massavliegwiel en koppeling inmiddels vervangen, rijdt sindsdien probleemloos.
Wel standkachel kapot gehad, in Duitsland een revisie bedrijfje gevonden dus ook weer opgelost.
Kortom nog steeds zeer tevreden
perfecte bus
Nog steeds super tevreden!
Heerlijke bus. Vooral het rij comfort is geweldig, laag geluid, goede stoel, prima airco, cruisecontrol en licht sturen.
Het is geen goedkope auto haha. alles is duur, net de aandrijfriem vervangen.
Maar het comfort is groot, of je nu veel spullen mee moet nemen, een fiets naar binnen wil rijden of met z'n vieren wil slapen, het is allemaal geen probleem. We gebruiken hem veel als normaal vervoer en als camper.
Olieverbuik nog steeds 0, brandstof verbruik 1 op 13 als je netjes rijdt.
Vooral in Corona tijden is deze bus van onschatbare waarde! even lekker er tussenuit af en toe.
einde voor ons
We gaan over op een stapje luxer de California Coast T6.
Maar wat een wereld ervaring is deze bus geweest! Comfort, rij eigenschappen, alles geweldig.
Hij heeft ons in 120000 Km niet een keer laten staan, goed, normaal onderhoud is nu eenmaal wat duurder aan deze zware VW maar daar krijg je alles voor terug.
We gaan hem echt missen, kijken wat de Coast ons brengt