Volkswagen California T4

California Dreaming

Volkswagen California T4
AutoWeek Campers 2017
AutoWeek Campers 2017

Je leest het in AutoWeek Campers 2017

Tot voor kort was het nog simpelweg een tweedehandsje, nu bevindt hij zich al op de radar van de liefhebbers. De Volkswagen T4 is populairder dan ooit. Met name gewild is de California, de droomauto van een generatie campervrienden. Welke versie moet je hebben?

De vroege Westfalia-types van de eerste twee modelreeksen zijn allang in het bezit van verzamelaars en het aanbod van goede T3 California’s is inmiddels ook flink uitgedund. Wie nog een ‘Bulli’ zoekt om mee te kamperen en
te genieten, is zodoende bijna automatisch aangewezen op de T4-generatie. In 1991 rolde de eerste T4 California van de band, in 2003 werd de productie stopgezet. Ongeveer 50.000 mensen kozen voor het ‘eerste tweepersoonsbed met voorwielaandrijving’, zoals VW de succesvolle camper in Duitse advertenties aanprees. De vertrouwde inrichting met koelkast, compressorkoelbox, kookstel met twee pitten (eerst spiritus, vervolgens gas) nam de T4 California over van zijn voorganger. Dit praktische gebruiksgemak kreeg elke California af fabriek mee. Het is echter lastig om je weg te vinden in de jungle van motorvarianten, modelwijzigingen, standaardversies en speciale uitvoeringen.

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren

PRIVATE LEASE Volkswagen California