Toyota Yaris 1.5 Full Hybrid Comfort (2013)
Uitvoering | Yaris 1.5 Full Hybrid Comfort |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Probleemloos
Na een aantal jaren met een Fiat Punto diesel gereden te hebben is de Yaris een verademing. We gebruiken deze auto nu alweer ruim drie jaar.
Het verhaal is uitermate saai: alles werkt naar behoren.
De auto heeft climate control, wat erg prettig is. Zelf hebben we een cruisecontrol (€175) en een sub-woofer toegevoegd (ik meen €450).
De cruisecontrol werkt erg prettig en heeft een gunstig effect op het brandstofverbruik, rijdt rustiger en scheelt boetes.
het is een moderne auto, met veel veiligheid etc, en dat vertaalt zich in een hoger brandstofgebruik, dat is bekend. Over een kleine 50.000 Km is het gemiddelde verbruik zo'n 1:19.
Tot zo'n 100-110Km/u is de auto lekker stil. Daarboven gaat 'ie herrie maken.
De auto is wat stug geveerd. Dit merk je vooral als je over drempels gaat. Onderweg heb je er niet zoveel last van.
Laatst reed ik in Frankrijk en het viel me op hoe mooi de auto, rijdend op de cruisecontrol, zijn snelheid hield. Zowel naar boven als naar beneden, ook op steilere hellingen.
Ik heb gemopper gehoord over de snelheidsmeter. Dat heb ik als terecht ervaren. Over het algemeen geeft de wijzer zo'n 8 à 10 Km/u meer aan dan wat je op de TomTom ziet. Ik houd de GPS-snelheid maar aan.
Een poos geleden is er een nieuwe voorruit ingekomen. Dit is door 'Glasgarage' gedaan. Ik had beter naar 'Bosch Car Service' kunnen gaan, want daar monteren ze de originele ruiten. Nu zit er een ruit in waarbij de ruitenwisser het niet zo lekker schoonveegt.
Conclusie: dapper auto'tje. Doet het goed en doet het altijd. Rijdt prima.
ruitewisser versleten
Het lag niet aan de voorruit;-) Het ruitewisserblad was helemaal versleten.
Een nieuw blad deed wonderen!
verkocht
We hebben de auto verkocht aan de Toyota dealer in Steenwijk. Dit omdat mijn vrouw echt een grotere auto voor haar bedrijf nodig had. We hebben een oude Toyota HiAce gekocht.
regelmatig komt er terug: hadden we de Yaris maar niet weggedaan.
Het was gewoon een fijne auto.