Toyota Verso 1.8 16v VVT-i Luna (2008)
Uitvoering | Verso 1.8 16v VVT-i Luna |
Versnellingen | 5, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Sinds eind april rij ik met de Toyota Verso 1.8 16VVT-i MMT luna business (7p).Ik moet zeggen bijzonder content te zijn met deze auto.
Zeer complete auto (fullscreen nav, automaat, parkeersensoren achter, I-pod link, TMS dakspoiler).
Mijn vorige auto was een Reanult Scenic, waar ik 5 jaar en ruim 160000 km mee heb gestuurd. Na 5 jaar ben je er echt op uitgekeken. De Verso geeft me opnieuw veel rijplezier. Hetgeen je dan meteen opvalt is het strakke stuurgedrag van de Verso. Subliem! Helt weinig over in de bochten. Motor is redelijk geruisloos. MMT schakelt bijna traploos en in de -Es- stand schakelt deze sportief. Als je even een andere auto moet inhalen dan werkt de handmatige stand prima. Het verbruik is redelijk, zo rond 1 op 11.
Navigatie met TMC is ook erg prettig. Ik was een TOMTOM gewend met veel draden door de auto. Nu zit alles strak weggewerkt. De TMC werkt goed en omzeilt de files indien nodig. Ik mis wel de de vele POI’s en de flitspalen in de Toyota. I-pod link werkt uitstekend met de TNS700 navigator. Ook het geluid is goed.
Comfort in de auto is prima. Wat harde stoelen als je deze vergelijkt Renault, echter went dit snel. Stoel en stuur is prima verstelbaar. Echt een aanrader voor de lange man (het blijft altijd passen en meten). Ten opzichte van de Scenic mis ik wel wat opbergvakjes, die reuze handig waren. Maar ja, je kan niet alles hebben.
Tot op heden dus een erg tevreden Verso bestuurder!
Geen