Toyota Verso 1.8 16v VVT-i Dynamic (2009)

Uitvoering | Verso 1.8 16v VVT-i Dynamic |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Een nieuwe auto
Na een kleine 3 jaar uiterst tevreden in een zilvergrijze 1.6 rondgereden te hebben, begon het toch weer te kriebelen. Qua uitrusting was er weinig toe te voegen: bluetooth, automatische airco, alles elektrisch bedienbaar, 6D-wisselaar, sensoren voor en achter, donker glas achter etc. etc. dat zat er allemaal al op. Kleine wensjes waren er nog wel, een beetje meer vermogen (in Nederland overigens niet nodig) en een ingebouwd navigatiesysteem.
Met andere woorden: op naar de Toyota-dealer en eens kijken of we het eens kunnen worden. De zilvergrijze kom je inmiddels op iedere hoek van de straat tegen dus een andere kleur is ook wel wenselijk. Om een lang verhaal kort te maken: inmiddels is de auberginerode 1.8 geleverd en hebben we de eerste km's er op zitten.
(Wederom) een fijne auto met alles erop en eraan, rijdt voortreffelijk, mooi ingebouwd touchscreen navigatiesysteem met radio, telefoon en talloze mogelijkheden. Al iets tegengekomen wat tegenvalt? Het antwoord is kort: nee ;-)
Inmiddels al weer afscheid genomen
Medio 2009 hebben we een kleine schade gehad, op de parkeerplaats was een auto tegen de Verso aangereden. Uiteindelijk is de achterbumper vervangen, werkelijk niets meer van te zien. "Helaas" kregen we als leenauto een nieuw model Verso mee, wat een verschil, door de 6-bak lijkt het alsof de motor veel makkelijker oppakt, de nadrukkelijk aanwezige stuurbekrachtiging maakt van de auto een vlot draaibare auto, het dashboard met de klokken in het midden deed me terug denken aan de Yaris. Na een aantal maanden de knoop doorgehakt: er moet een nieuw model Verso komen.
Deze Verso is echter een prima auto, in de 24.000 gereden kilometers werkelijk niks op te merken, gevoelsmatig gebouwd om heel lang plezier van te hebben.