Toyota Starlet 1.3i (1996)

Uitvoering | Starlet 1.3i |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 1998 |
Waarom mijn vriendin en ik voor deze auto hebben gekozen is heel simpel.
Hij is goed betaalbaar, rijdt lekker zuinig (1 op 15), is goedkoop in de wegenbelasting, en qua verzekering betaalbaar voor de beginnende rijder.
Onze keuze leek dus snel gemaakt. Maar oei, na de proefrit zag ik pas dat er al 100.00kms op te teller stonden, en dat terwijl de auto nog maar net 2 jaar oud was.
Eerlijk gezegd helemaal niets van gemerkt tijdens het rijden. Wel mocht dit een verschil uitmaken van bijna FL 5000 t.o.v. de nieuwprijs.
Wat een lekker pittig karretje zeg. Niet te vergelijken met een 1.4i van Opel.
Ik heb heel wat autobezitters met minder moderne 1.6 motoren verbaasd zien kijken.
Er zit op deze basisuitvoering geen stuurbekrachtiging, maar goed die heb je dan ook niet nodig voor een auto van net 800 kilo. Hij stuurt wel veel lekkerder als m´n vorige auto. (Opel Corsa B)
Er zit dan ook een lekker dik stuur in deze auto gemonteerd.
De stoelen zitten in principe goed maar daar wil je na een paar uur sturen weer graag uit. Ik kreeg er last van in mijn rug.
Het interieur en stoffering is in de basisuitvoering erg saai, en helaas moest zelfs een klokje in deze uitvoering plaats maken voor een plastic afdekplaatje. Maar goed, wat er niet zit kan ook niet kapot.
Verder is het onderste gedeelte van het dashboard en dashboardkastje erg krasgevoellig. Dit geldt trouwens ook voor de middenconsole. Geen probleem als je er zuinig mee omgaat.
De wegligging is voor dit boodschappenautotje ruimschoots voldoende zolang je er boodschappen mee vervoert.
Ga je er met 4 personen in, dan is het goed opletten in de bochten bij nat weer, want voor je het weet ga je rechtdoor.
En heb je achter nog een trekhaak, ga dan niet als er twee personen achterin zitten, te hard van een hoge drempel af, want de Starlet zakt dan zover door z´n veren, dat de trekhaak met een flinke klap de drempel raakt. Ja zelfs Starlets zijn in der tijd geleverd met een trekhaak. Ik heb hem alleen nooit gebruikt, of toch wel.
Ach, een kwestie van even opletten meer niet. Het is nou eenmaal geen gezinsauto.
Toch hebben we hem gekocht en er nooit spijt van gehad.
Twee jaar zonder problemen mee gereden. (46000km´s)
Het is gewoon een puike en betaalbare auto voor vooral een beginner of ouder iemand die een betrouwbare en niet dure auto wilt rijden.
Omdat we toch steeds meer kilometers zijn gaan rijden, en vooral lange stukken achtereen, zijn we overgestapt naar een Corolla 1.3 16v Linea Terra uit 1998 vanwege het comfortgebrek. Toch wel veel moeten inleveren na 2 jaar.
aanschafprijs was FL 17.500 en kreeg er met 146000km´s maar 4500 Euro voor terug..
geen echte problemen
Tankklepje ging een keer niet meer open.
Voor, twee nieuwe banden gemonteerd.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4
- Comfort3
- Kosten4
Uitgelicht aanbod

Occasion Test: Honda Logo vs. Suzuki Swift vs. Toyota Starlet

Mitsubishi Colt is terug: goed voorbeeld doet goed volgen

Voor €10.000 geniet je van open rijden met deze klassieke cabriolets

Jeep Wagoneer (1978) - In het Wild

Dit kost je reis naar Barcelona aan tol