Toyota Starlet 1.3 GLi (1994)
Uitvoering | Starlet 1.3 GLi |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Ik heb deze auto sinds 4 maanden, aangezien ik vanaf die tijd voor mijn werk 1 of 2 keer per week van Rotterdam naar het midden des lands moet (de andere dagen ga ik vrolijk met de trein).
De eerste eigenaar was een bezadigde vijftiger die zeer zorgvuldig met deze auto omsprong. De tweede eigenaar heeft er in zeseneenhalf jaar geen grote reparaties aan gehad. Van haar heb ik deze auto gekocht.
Ik ben tevreden over deze auto. Snel en pittig in druk verkeer, hoewel de 1300 cc motor af en toe iets te kort komt. Op de snelweg is het een aangenaam vervoermiddel, ondanks dat de motor- en bandgeluiden wel goed in de auto doordringen. Op de een of andere manier kun je er ontspannen lange stukken mee rijden.
De versnellingsbak vind ik een minpuntje. Je moet echt zelf goed je best doen met de koppeling om het allemaal soepel te laten verlopen. Misschien slijtage?
Voor ik het vergeet: deze auto is ontzettend zuinig. Altijd tussen de 1 op 16 / 17
Behoorlijk olieverbruik: 1 liter per 5000 kilometer (en de dop op het motorblok zit altijd weer muurvast)
Reeds genoemd: de versnellingsbak. Ik heb er nog geen echt problemen mee gehad, maar volgens mij heeft die z\'n beste tijd een beetje gehad.
De dashboardverlichting is een beetje spaarzaam,\'k weet niet goed of dat door een defect komt.
Verder is de hoedenplankhouder aan een kant afgebroken (al jaren). Er zijn ergere dingen.
Update november 24 november 2008:
De Starlet is door de APK heen! Wel nadat de ashoes linksvoor en mijn remlicht rechtsachter vervangen waren voor nieuwe exemplaren. Die ashoes was door ouderdom gescheurd. Er was geen schade aan de homokineet. De garage (Karatay in Rotterdam) was erg tevreden over de staat van de auto. Omdat ik al wel ruim 200.000 op de teller heb staan, moet de distributieriem op termijn vervangen worden. Verder gaat ie weer als de brandweer...
THE END
Op 24 maart 2009 legde ik de laatste kilometers af met mijn Starlet: voor me ontstond opeens een file; ik reed ongeveer 70 en ging meteen in de ankers; ook al had ik voldoende afstand tot mijn voorganger (> 10 meter), bij het remmen blokkeerde de wielen en gleed ik (er was net een buitje gevallen op een droog wegdek) met mijn linkervoorkant tegen de rechterachterkant van mijn voorganger. Ik had werkelijk geen schrammetje, maar voor m'n Toyota was het einde verhaal...
Inmiddels ben ik al weer een tijdje trotse bezitter van een Volkswagen Golf (III) 1.6 CL in de Atlanta uitvoering (1996). Daarover volgt binnenkort een review.