Toyota Prius THSD (2004) #3

autoreview

Toyota Prius
Toyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota Prius - interieurToyota Prius - interieur

Signalement

UitvoeringPrius THSD
Versnellingen1, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2015
KM-stand bij aanschaf135.375 km
KM-stand laatst154.200 km
Lezerswaardering: 67%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Toch maar weer aan de Prius...

 • 154.200 km

Na goede ervaringen met een lease-Prius III, iets mindere ervaringen met een Polo Bluemotion en hele slechte ervaringen met een Renault Clio dCi besloten toch maar weer terug te keren naar good old Prius.

Nu in eigendom in plaats van een auto v/d zaak, i.v.m. budget gekozen voor de goedkoopste die ik kon vinden: technisch in orde, lage kilometerstand, niet uiterst netjes maar mooi is een Prius toch al niet dus ach, een deukje meer of minder...

WAAROM EEN PRIUS?
Heel eenvoudig. Die vorige Prius was - mits rustig bereden - ongelofelijk zuinig voor een grote auto "op benzine", was erg luxe, comfortabel en stil (op het loeien bij snel accelereren na dan), en het mag dan een nogal saaie auto zijn, de vorige was op één niet noemenswaardige storing (haperende parkeersensoren) na ook uiterst betrouwbaar.

DAG VAN AANKOOP
Vandaag dus een testrit gemaakt in een Honda Civic Hybrid (fijne auto, slechte stoelen) en deze Prius. Zelfs een bijna elf jaar oude Prius voelt grappig genoeg gewoon aan als nieuw! Geen rammeltje, piepje of kraakje te bekennen, rijdt goed, remt goed, stuurt goed.

U begrijpt het al - we zijn tot aankoop over gegaan. Volgens mij heb ik nu één van de eerste Prius II, redelijk op leeftijd en toch weinig kilometers. Maakt het interessant om bij te houden hoe de auto zich gedraagt. Met andere woorden: ik houd u op de hoogte! ;)

PS: Waardering betrouwbaarheid en gebruikskosten voorlopig even op uitmuntend gezet. Enerzijds naar ervaring met de vorige Prius, anderzijds wishful thinking ;)

Update 154000 km: De Prius is inmiddels niet meer in mijn bezit. Wel kan ik bevestigen dat het een zeer prettige en betrouwbare auto is. Op één defect na (vermoedelijk gevolg van een aanrijding van de vorige eigenaar) enkel regelmatig onderhoud gegeven. Perfect!

4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens