Toyota Prius 1.8 Hybrid Executive (2019) #3

Toyota Prius 1.8 Hybrid Executive (2019)

UitvoeringPrius 1.8 Hybrid Executive
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2021

Verassend veelzijdige auto

Vanwege de komst van ons eerste kindje was ik op zoek naar een auto met meer bagageruimte. Veiligheid was vanzelfsprekend ook belangrijk. En voor mijn bootje heb ik een trekhaak nodig. Na een uitgebreide verkenning op internet stonden er meerdere stationwagons op mijn verlanglijst waaronder de Corolla. Bij een garage in de buurt stonden verschillende te koop. Toen ik daar was viel m'n oog op de Prius die op de achterbank veel ruimer was . Bovendien was het een executive uitvoering met alle denkbare opties. De prijs was gunstiger dan die van de fraaiere Corolla's. En het brandstofverbruik later. Qua uiterlijk moest ik, eerlijk gezegd, nog wel door een bocht. De proefrit heeft me uiteindelijk overtuigd. En bijna 30.000 km verder heb ik nog altijd geen seconde spijt. Wat een fijne comfortabele auto! Doordat de auto je niet uitnodigt tot sportief rijden (relatief laag vermogen i.c.m. CVT) en de hulp systemen goed werken ben ik een stuk luier geworden achter het stuur. Toch gaat de Prius goed door de bocht en ligt die stevig op de weg. Van een weeïg onderstel heb ik geen last. Waartoe die wel uitnodigt is zuinig rijden. Hoge scores van de boordcomputer zijn belonend. Ik heb helaas nog nooit een score van 100 gehaald. Misschien helpt het uitzetten van de kachelventilator me over de streep. Mijn gemiddeld verbruik is 4,2 l/100km wat gezien de omvang en gewicht van de auto laag is. De materialen van het interieur zijn wat van een auto in deze klasse mag verwachten. Zachte materialen bovenin en wat hardere onderin. Wat me wel tegenvalt is de stevigheid van de middenconsole. Daar krijg je gemakkelijk beweging in. Daarnaast is de bouwkwaliteit overwegend goed. Het navigatiesysteem is in mijn gefacelifte versie beter. Gek genoeg komt de Prius niet in aanmerking voor de Android Auto/Apple Carplay upgrade. Wel iets om rekening mee te houden bij aanschaf. Geluidskwaliteit van de JBL speakers is daarentegen prima!

PRIVATE LEASE Toyota Prius