Toyota Land Cruiser 100 4.2 TD Executive (2000)

Toyota Land Cruiser 100

UitvoeringLand Cruiser 100 4.2 TD Executive
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2001

De Landcruiser is uitgerust met alle verkrijgbare fabrieksopties; schuif-/kanteldak, 3e zitrij, sper op achteras, navigatiesysteem icm CD-wisselaar. Tevens zijn als accessoires gemonteerd: Webasto standkachel, Cobra bull- en sidebars, alarm 3.

Deze auto is voor mij het summum van luxe en rijcomfort. De bestuurderstoel met 2 geheugens is een uitkomst voor mijn vrouw en mij. We verschillen nogal wat in lengte en nu is met 1 druk op de knop de stoel goed ingesteld inclusief het stuur en de zijspiegels.
Op de 3e zitrij past zelfs een volwassene met opgetrokken knieen. Voor de kinderen is de 3e zitrij een hele ruime plek. Ik heb in het midden een heupgordel laten monteren (origineel Toyota) en heb nu dus een 8-persoons auto met de luxe van een Mercedes S klasse en een redelijk grote laadruimte.

De auto rijdt zeer comfortabel en is ondanks het hoge gewicht toch vrij vlot.

Het verbruik is gemiddeld vanaf de aanschaf 13 liter/100 km (1 op 7,7). Dit is iets hoger dan de fabrieksopgave voor het gemiddelde verbruik (12,6 l/km). Dit valt mij toch nog mee want de auto wordt voor erg korte ritjes gebruikt door mijn vrouw en als ik er zelf mee rij vind ik het leuk om snel op te trekken bij de stoplichten.

De alarminstallatie is vlak na de aanschaf een aantal keren zonder reden geaktiveerd. Dit gebeurde helaas ’s nachts dus de buren waren niet blij. Achteraf bleek het alarm veel te gevoelig te staan afgesteld. Na goede afstelling geen problemen meer gehad.

De in eerste instantie door Toyota aanbevolen accu’s hielden het na vervanging slechts 2 jaar uit. Ze waren echter niet defect maar wel steeds op ongelegen momenten leeg. De accu’s zijn vervangen door een iets zwaarder type en nu zijn de problemen voorlopig over.

Bij kilometerstand 84.000 bleken de voorste remschijven finaal versleten te zijn, bijna alle remzuigers zaten vast en de handremvoeringen waren ook aan vervanging toe. De garage heeft dit tegen ruime betaling keurig opgelost.