Toyota Corolla 1.8 16v VVTL-i Linea T Sport (2002)
| Uitvoering | Corolla 1.8 16v VVTL-i Linea T Sport |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na 2,5 jaar in een 206 GTI (en daarvoor in een 106 GTI) te hebben gereden werd het eens tijd voor wat anders. Belangrijkste criteria voor mij: comfortabel (de peug was wel errug stug), snel, betrouwbaar en beschaafd dus niet te veel opsmuk.
De auto presteert goed en reageert erg snel op het gaspedaal. De remmen zijn ook prima al had ie nog iets strakker (en lager) op de weg mogen liggen, maar ja, dan wordt ie ook weer minder comfortabel van. Van binnen bevalt ´ie ook erg goed: heerlijke climate control, een goede audio installatie en keurige afwerking. Wel had het stuur wat dikker mogen zijn.
Het bochtgedrag is prima, hij gaat voldoende strak door de bocht, de 195 brede banden zijn een prima compromis tussen grip en de wisselende weersomstandigheden in Nederland. Alleen zijn de standaard banden waardeloze Michelins, deze zullen t.z.t vervangen worden door Pirelli’s.
Na 1 maand ontstond er een vervelende ratel in de motor (wel keurig ingereden), uiteindelijk hebben ze het hele motorblok moeten vervangen. Verder heeft ´ie nogal wat mechanische resonanties/ratels bij het wegrijden vanuit stilstand, lijkt me uit de versnellingsbak te komen. Verder vind ik de motor nogal onrustig lopen en valt de trekkracht boven de 210-220 tegen. Hij moet 225 lopen dus dat moet ruim 230 op de teller zijn maar daar heeft ie nogal wat moeite mee om dit te halen.